Κλείσιμο

Λουτσέσκου: Παίρνω την ευθύνη για ό,τι γίνεται

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της Nova ο προπονητής του ΠΑΟΚ:
  
Για τη δύσκολη εβδομάδα, το τέλος της ευρωπαϊκής πορείας και την κατάσταση της ομάδα τώρα:
«Η κατάσταση είναι πολύ καλή γιατί στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι. Η δουλειά στο γήπεδο είναι ακόμα πιο σκληρή γιατί έχουμε το -2 και η διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο έπρεπε είναι μεγαλύτερη. Το δεύτερο είναι ότι μας επηρεάζει το αποτέλεσμα. Έχουμε φτιαχτεί και είμαστε συνηθισμένοι να κερδίζουμε. Ακόμα και να είχαμε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα, δε θα είχε κάποιο αντίκρισμα, γιατί και η Τσέλσι ήρθε ισόπαλη στην έδρα της Βίντι.

Το τρίτο στοιχείο που θα πρέπει να μιλήσουμε, είναι ότι δεν πρόκειται για τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια που καθόρισαν τον αποκλεισμό. Έγινα πράγματα νωρίτερα για να μην πάρουμε την πρόκριση. Το τέταρτο στοιχείο, είναι ότι είχαμε μία πολύ καλή πορεία το καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να παίζουμε κάθε τρεις ημέρες, η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για αυτό, η ομάδα δε μπορούσε να είναι ανταγωνιστική και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Το γιατί, αφήστε το για μένα. Το πέμπτο στοιχείο είναι ότι εγώ σαν προπονητής παίρνω την ευθύνη για ό,τι γίνεται στην ομάδα.

Η προσοχή πήγε περισσότερο στο πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δε θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και την άνοιξη. Έτσι τα αποτελέσματα που έχουμε στο πρωτάθλημα, μπορούν να δείξουν ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε για την κορυφή, αλλά δε μπορούσαμε να το κάνουμε και σε δεύτερη διοργάνωση».

Για το αν είναι πιο δύσκολη η βελτίωση αγωνιστικά ή η ψυχολογική:
«Δεν ξέρω γιατί λέτε ότι είναι μία δύσκολη περίοδος. Μάλλον είναι μια δύσκολη στιγμή, αν την κάνουμε εμείς. Για τη θέση που βρισκόμαστε, δεν είναι. Το πιο σημαντικό, είναι η ισορροπία και να μην υπάρχουν αυξομειώσεις στην ψυχολογία. Έχουμε μία σημαντική διαφορά στο πρωτάθλημα και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, για να την κρατήσουμε, να μην αφήσουμε τίποτα να μας επηρεάσει και με τη θέληση που έχουμε, να πετύχουμε το στόχο μας».

Για την κατάσταση του Πέλκα και του Βιεϊρίνια:
«Είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται για τη Δευτέρα».

Για το σερί εκτός έδρας νικών στην Ελλάδα και τον Λεβαδειακό: «Είναι μία ομάδα που έχει οργάνωση, μια ομάδα που έχει συνοχή, έχει στοιχεία που ανήκουν στον ιταλικό τρόπο παιχνιδιού. Χρησιμοποιεί νεαρούς και γρήγορους παίκτες από τη μέση και μπροστά, περισσότερο αμυνόμενη και προσπαθώντας έτσι, να πάνε στην επίθεση. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, παρόμοιο σε στυλ σε σχέση με αυτά που έχουμε παίξει μέχρι τώρα.

Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι, να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές που θα έχουμε με τη μπάλα. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα βγάλουν αντίδραση μετά το αποτέλεσμα που είχαμε την Πέμπτη. Έχουμε ακόμα μία εβδομάδα αγώνων, θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, για να τελειώσουμε τη χρονιά όπως πρέπει. Έπειτα έχουμε ένα διάστημα διακοπής, που θέλουμε να επιστρέψουμε με τον τρόπο που πρέπει για να συνεχίσουμε».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr