Λορέντσο μαινόμενος

"Ταύρος εν υαλοπωλείω" ο Λορένσο Σέρα Φερέρ.

Ο Ισπανός τεχνικός εκνευρίστηκε ιδιαίτερα από την αδιαφορία ορισμένων παικτών της ομάδας του στα φιλικά με ΠΑΟΚ και Λάρισα, και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα.

"Κάποιοι πρέπει να αλλάξετε νοοτροπία. Όσοι δεν έχουν νοοτροπία νικητή και δεν παίζουν με πάθος, δεν ανήκουν στην ομάδα μου. Να πάνε σε μια μικρή ομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φερέρ.

Ο 54χρονος προπονητής ήταν χειμαρρώδης: "αν κάποιος δεν μπορεί να συμβιβαστεί μ' αυτό που λεω αυτή τη στιγμή, να είναι σίγουρος ότι εγώ θα το καταλάβω.

Ας μου το πει και εγώ θα φροντίσω να μην τον υπολογίζω από εδώ και στο εξής. Θα τον αφήσω εκτός ομάδας.

Όσοι δεν έχουν νοοτροπία νικητή να πάνε σε μια μικρή ομάδα. Σέβομαι ότι κάποιοι μπορεί να παίζουν χωρίς πάθος. Αλλά δεν θα παίζουν στη δική μου ομάδα.

Θέλω να σας βλέπω να κυνηγάτε συνέχεια τη νίκη, να θέλετε συνέχεια να νικάτε και να προσπαθείτε γι' αυτό με όλες τις δυνάμεις σας. Είτε το ματς είναι επίσημο είτε φιλικό πρέπει να απαιτείτε μόνο τη νίκη".

Πέρα από το πρόβλημα λανθασμένης νοοτροπίας που διέκρινε, ο 54χρονος προπονητής αναφέρθηκε και στα αμιγώς αγωνιστικά προβλήματα που είχε η ομάδα του.

"Η αμυντική λειτουργία μας στο τουρνουά ήταν πολύ κακή. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε όσους έπαιζαν στην άμυνα. Παίζαμε χωρίς πάθος, ήμασταν πολύ χαλαροί και δεν δείξαμε να έχουμε διάθεση να αλλάξουμε αυτή την εικόνα.

Δεν είναι δυνατόν να μην πιέζουμε καθόλου τους αντιπάλους. Παίζουμε πολύ χαλαρά. Δεν παίζουμε με δύναμη, δεν μαρκάρουμε με δύναμη.

Και μιλάω γενικά, για όλη την ομάδα. Θέλω να είμαστε επιθετικοί και σκληροί στην αμυντική λειτουργία μας"

Στο μεταξύ, το ποσό των 134.197,61 ευρώ συγκεντρώθηκε από το φιλικό τουρνουά αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους που διοργάνωσε η ΑΕΚ και στο οποίο συμμετείχαν ΠΑΟΚ και Λάρισα. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στα έσοδα από εισιτήρια, χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα.
Πηγή: Πηγή: sport - fm.gr