Η τεχνολογία στην υπηρεσία της δημόσιας τάξης. Η κυπριακή αστυνομία επιστράτευσε το βράδυ της Τετάρτης για πρώτη φορά τα drones της για την επιτήρηση φιλάθλων που είχαν μαζευτεί έξω από το ΓΣΠ, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης. 
 
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, δύο drones πέταξαν πάνω από το ΓΣΠ μεταδίδοντας εικόνα σε όχημα που βρισκόταν στην περιοχή και το οποίο λειτουργούσε ως συντονιστικό κέντρο. Από εκεί η εικόνα διαβιβαζόταν στο κέντρο κρίσεως που συστάθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, η ηγεσία της οποίας ενημερωνόταν άμεσα και έδινε τις ανάλογες οδηγίες. 
 
Κατά την επιχείρηση της κυπριακής αστυνομίας επιστρατεύτηκε ακόμα μια τεχνική που εξανάγκασε στην ουσία τους οργανωμένους οπαδούς της Λευκωσιάτικης ομάδας να αποχωρήσουν και να μην δουν από γιγαντοοθόνες τον αγώνα. Η αστυνομία είχε ετοιμάσει ειδικό αποκομμένο χώρο από τον οποίο έπρεπε να περάσει για έλεγχο, όποιος φίλαθλος ήθελε να πλησιάσει στο ΓΣΠ για να παρακολουθήσει έστω και εκτός γηπέδου το ματς.
 
Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αρνήθηκαν να περάσουν από έλεγχο, γι’ αυτό και στην ουσία εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο. Αυτό συνέβη, όπως εκτιμάται από την αστυνομία, επειδή κάποιοι φίλαθλοι κατείχαν φωτοβολίδες ή άλλα αντικείμενα που απαγορεύονται, γι’ αυτό και φοβήθηκαν τυχόν συνέπειες.
 

Πηγή: skai.gr