Κρούσματα ντόπινγκ

Ένας σπρίντερ που συμμετείχε ως αναπληρωματικός στην ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που διεξάγεται στο Μόναχο και μία εμποδίστρια εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ, καθώς βρέθηκαν θετικά τα πρώτα δείγματα που έδωσαν σε έλεγχο που έγινε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ.

Ο πρώτος έχει αυξημένες τιμές τεστοστερόνης στον οργανισμό του και αναμένεται να μπει σε διαδικασία διαδοχικών ελέγχων το επόμενο τρίμηνο, ώστε να διαπιστωθεί αν η τεστοστερόνη παράγεται σε αυξημένες τιμές από τον οργανισμό του (ενδογενής) ή αν έχει ληφθεί με κάποιον άλλο τρόπο (εξωγενώς).

Η εμποδίστρια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βρέθηκε θετική σε αναβολική ουσία και κινδυνεύει με αποκλεισμό έξι μηνών έως δύο ετών, εφόσον φυσικά είναι θετικό και το δεύτερο δείγμα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις το Σάββατο (23/6) έγινε γνωστό πως ο Έλληνας επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης βρέθηκε θετικός σε διεγερτική ουσία και η ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί είναι ενός έτους, αφού πιάστηκε "ντοπέ" σε διοργάνωση εντός των τειχών.
Πηγή: skai.gr