Κλείσιμο

«Κηδεία» για τον ΑΠΟΕΛ και κέρδος για την Ελλάδα, πέρασε… αέρα η Σεβίλλη

Ιστορικό «διπλό» της Ντουντελάνζ και ξεκίνημα με το… αριστερό για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο πέτυχε την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Europa League, φεύγοντας με το 4-3 από το ΓΣΠ, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή των γηπεδούχων. Παράλληλα, προσέφερε ένα μεγάλο «δώρο» στην Ελλάδα, που κοντράρεται με την Κύπρο για την 15η θέση της UEFA. 

Την ίδια ώρα, η Σεβίλλη τα βρήκε δύσκολα για ένα ημίχρονο στο εκτός έδρας ματς με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά εν τέλει επικράτησε 3-0 και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους ομίλους της διοργάνωσης. 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής 


ΑΠΟΕΛ- Ντουντελάνζ 3-4 
Καραμπάγκ-Σεβίλλη 0-3 

Βαθμολογία 1ου ομίλου 


Σεβίλλη 3 (3-0) 
Ντουντελάνζ 3 (4-3) 
ΑΠΟΕΛ 0 (3-4) 
Καραμπάγκ 0 (0-3) 

Επόμενη αγωνιστική (03/10) 


Σεβίλλη-ΑΠΟΕΛ (22:00) 
Ντουντελάνζ-Καραμπάγκ (22:00) 

ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ 3-4 


Σκωτσέζικο… ντους δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Η ομάδα του Ντολ παρουσίασε προβληματικό πρόσωπο σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και παρότι έκανε ένα πολύ καλό ξέσπασμα στις αρχές του δεύτερου μέρους δεν γλίτωσε τη μεγάλη ζημιά. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 36’ με τον Σινάνι να νικάει τον Μπέλετς μετά από σέντρα του Μπερνιέ κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μεντί έχασε ΑΠΙΘΑΝΗ ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να εκτελέσει μπροστά από την αντίπαλη εστία. Γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά απειλητικοί και αντιθέτως δεν κινδύνεψαν από τους Κύπριους όσο αναμενόταν. Ο Βέλγος εξτρέμ έγινε στο 51’ εκτελεστής από δημιουργός, καθώς με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα των «γαλαζοκίτρινων». 


Μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ έκανε ολική ανατροπή και απέκτησε πολύ καλή ψυχολογία με το 3-2. Ο Πάβλοβιτς μείωσε με κεφαλιά (έπειτα από σέντρα του Ζοαζίνιο) στο 54’, ο Ντε Βινσέντι έκανε στο 56’ γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ελ Ταμαρί και ο Πάβλοβιτς πήρε το… ριμπάουντ στο 58’ μετά από ασταθή επέμβαση του Τζούμπερτ. Πλέον, η ομάδα από τη Μεγαλόνησο είχε… ράψει το παιχνίδι στα μέτρα της, αλλά το παιχνίδι επεφύλασσε κι άλλες εκπλήξεις. Έπειτα από προσπάθεια του Στολτς στο 72’ για να σκοράρει από κοντά μονομάχησε με τον Μερκή και με περίεργο τρόπο (πιθανόν να πρόκειται και για αυτογκόλ) έγινε το 3-3. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σινάνι «χτύπησε» στο 83’ για δεύτερη φορά και, όπως αποδείχθηκε, είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον αγώνα. 


Καραμπάγκ-Σεβίλλη 0-3 


Η Σεβίλλη δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στην Καραμπάγκ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ξεδίπλωσε την ποιότητά της και με τον Τσιτσαρίτο να δείχνει τον δρόμο, επικράτησε 3-0. Ο Μεξικανός άνοιξε το σκορ στο 62’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, μέσω της οποίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς. Ο Ελ Χανταντί βγήκε στην κόντρα μετά από ωραία κάθετη του Μπανέγα και ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του στο 78ο λεπτό, ενώ ο Τόρες στο 85’ έκανε γυριστό σουτ με το οποίο υπέγραψε τη νίκη των Ανδαλουσιάνων. 

Πηγή: sport-fm.gr
TAGS: UEFA