Καπάρωσε την τρίτη θέση ο Άρης

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο δυσκολεύτηκε από τον Πανιώνιο ο Αρης. Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν με 80-70 τους "κυανέρυθρους" στο "Αλεξάνδρειο", στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και ανέβηκαν προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας μία "γκέλα" του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών την Κυριακή για να παραμείνει εκεί.

Οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Νεοσμυρνιώτες, που έχασαν σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια εισόδου στην πρώτη τετράδα.

Σοβαρεύτηκε... και νίκησε. Σε περιπέτειες πήγε να μπει η ΑΕΚ, όταν για 25 λεπτά βρισκόταν πίσω στο σκορ, αλλά τελικά με τους Σκοτ, Ταπούτο να ανεβάζουν στροφές κέρδισε με 87-66 τον Μακεδονικό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1.

Με αυτή τη νίκη η "Ένωση" ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της, στο πρωτάθλημα. Κορυφαίοι των "κιτρινόμαυρων", οι Ταπούτος (17π), Πέρκοβιτς (17π) και Σκοτ (12π), ενώ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεχώρισαν ο Μοντγκόμερι (17π) και Μίσιτς (13π).

Δεν σταματάει πουθενά η Ολύμπια Λάρισας που επικράτησε με 80-72 στην Πάτρα επί της Ολυμπιάδας, σημειώνοντας την 5η σερί νίκη, αφότου είχε ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της Θεσσαλικής ομάδας, ο Γουόλς (20π) και ο Σάβο Τζιγκάνοβιτς (18π).

Η καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση των "πράσινων" πιστοποιήθηκε και στο ματς με το Αιγάλεω, στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε μία άνετη νίκη, 90-62, με κορυφαίους τους Μπετσίροβιτς και Βούγιανιτς.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr