Κακή απόδοση και απροσεξίες στοίχησαν στον Παναθηναϊκό

Οδυνηρή ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας του μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Κροατίας επικράτησαν με σκορ 72 - 70, εκμεταλλευόμενοι την κακή απόδοση των πρασίνων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και την απροσεξία του Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος δεν κοίταξε πόσος χρόνος απέμενε για τη λήξη του ματς, με αποτέλεσμα να εξαντλήσει τα τελευταία 9 δευτερόλεπτα χωρίς να εκδηλώσει επίθεση.
Διακριθέντες από τους νικητές ο Αμερικανός Πεν (με 23 πόντους) και ο Κους (13), ενώ από τους πρωταθλητές Ελλάδας ξεχώρισαν ο Χατζηβρέττας (14) και ο «μοιραίος» Λάκοβιτς (18). Ο προπονητής των πρασίνων Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Τσιμπόνα και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της, προσθέτοντας πάντως ότι οι πράσινοι κρατούν ακόμη την τύχη τους στα χέρια τους.
Πρόκειται μόλις για την τρίτη ήττα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει σημαντικές βαθμολογικές συνέπειες, δεδομένου ότι η Τσιμπόνα θεωρείται το αουτσάιντερ του ομίλου.
Πηγή: skai.gr