Κλείσιμο

Ηττα σοκ για ΠΑΟ στο Ισραήλ

Με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο, το δεύτερο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε εικόνα πλήρους αποσύνθεσης στη «Νόκια Αρίνα» (πρώην Γιαντ Ελιάου) του Τελ Αβίβ και υπέστη βαριά ήττα με 97-75 από τη Μακάμπι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Β` Ομίλου της Ευρωλίγκα. Διαδοχικά λάθη σε άμυνα και επίθεση μετέτρεψαν τους πρωταθλητές Ελλάδας σε «σάκο του μποξ» και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν παραδομένοι σε ολόκληρο το β` μέρος στις άγριες διαθέσεις των Ισραηλιτών.
Μπροστά σε 10.000 θεατές, ο Παναθηναϊκός έκανε δειλό ξεκίνημα. Οι Ισραηλίτες όχι μόνο προηγήθηκαν με 5-4, αλλά με επιμέρους σκορ 16-8 και ηγέτη τον Μπάστον (15 πόντους στο ημίχρονο) διεύρυναν την ψαλίδα της διαφοράς στους +13 πόντους, 21-8. Νωρίτερα, όταν το σκορ είχε διαμορφωθεί 12-6, ο Ομπράντοβιτς αντέδρασε έντονα προς τους διαιτητές, αισθανόμενος πως η ομάδα του αδικήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε να αφυπνίζεται και μείωσε σε 23-16.
Η κίνησή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να βγάλει τον ΜακΝτόναλντ και να παίξει με δύο πλέι μέικερ, Λάκοβιτς και Καλαϊτζή- αποδείχθηκε ματ στη δεύτερη περίοδο. Οι δύο τους άλλαξαν άρδην την εικόνα της αναμέτρησης με τον μεν Καλαϊτζή να δίνει ρυθμό και να περνάει με άριστα τις εξετάσεις στην οργάνωση και τον Γιάκα Λάκοβιτς να πετυχαίνει 11 πόντους την ώρα που στην άμυνα ο Σλοβένος περιόριζε στους 5 μόνο πόντους σε ένα ημίχρονο τον Λιθουανό διεθνή, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Το τρίποντο του Αλβέρτη έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής, 42-41, για να λήξει το 20λεπτο με τους Ισραηλίτες να προηγούνται, 45-42 χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Μπέρσταιν.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προτιμούσαν να μην έχει ξεκινήσει ποτέ το δεύτερο ημίχρονο, αφού τους περίμενε... ένας εφιάλτης. Η αντίπαλός τους αποδείχτηκε σαφώς ανώτερη και διψασμένη για την τρίτη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η Μακάμπι έβρισκε λύσεις από όλους σχεδόν τους παίκτες της, ενώ ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη με αποτέλεσμα να ξεφύγουν οι Ισραηλίτες με +14, 68-54 και 70-57 στο 30`.
Μόνο οι φανέλες των παικτών του Παναθηναϊκού υπήρχαν στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο, αφού Μπαστόν, Σαρπ, Πάρκερ, Γιασικεβίτσιους και Μπερστάιν έφταναν διψήφιο νούμερο πόντων. Με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, η Μακάμπι κοίταξε από απόσταση... 21 πόντων τον Παναθηναϊκό, 82-61 για να λήξει ο εφιάλτης με το κοντέρ να δείχνει 97-75 και δεύτερη ήττα για την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση.
Τα δεκάλεπτα: 23-16, 45-42, 70-57, 97-75
Οι συνθέσεις:
ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπέρσταιν 13, Σέλεφ, Τόμας, Σαρπ 12 (4), Βούισιτς 14 (1), Πάρκερ 16 (2), Χαλντερίν 2, Γιασικεβίτσιους 13, Τόμας 4, Μπάστον 21, Μπλούτενταλ 3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζής 8 (1), Χατζηβρέττας 5, Μπατίστ 7 (2), Αλβέρτης 9 (1), Λάκοβιτς 22 (3), ΜακΝτόναλντ 4, Τσαρτσαρής, Μίντλετον 4, Τσαρτσαρής 7
Πηγή: skai.gr