Ιστορικό χαμηλό για την Εθνική από το 2001 στην κατάταξη της FIFA

Έπειτα από τέσσερις επεισοδιακές μέρες, μέσα στις οποίες η Ελλάδα ηττήθηκε εντός έδρας από την Αρμενία δεχόμενη τρία γκολ και τα εσωτερικά της προβλήματα πήραν μορφή reality με εκατέρωθεν βολές ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες, που η ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «λάμπει» διά της απουσίας της, αφού δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν, η FIFA έβαλε την υπογραφή της στις πιο «μαύρες» μέρες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ανακοίνωσε την κατάταξή της στην οποία η Ελλάδα έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη κάθοδο από κάθε άλλη ομάδα, αφού έπεσε 9 θέσεις στο ranking και είναι πλέον στο νούμερο 52 με 1404 βαθμούς! 

Πρόκειται για μία τραγική επίδοση, η οποία αποδεικνύει την απόλυτη παρακμή της Εθνικής, αφού αφού είναι η χαμηλότερη που έχει καταγράψει από το 2001 και μετά, όταν τότε είχε βρεθεί στο νούμερο 57. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη ξεπερνά ελάχιστα ομάδες όπως το Μαυροβούνιο, Τζαμάικα, Κατάρ και Φινλανδία. 

Στην 1η θέση είναι το Βέλγιο και 2η ακολουθεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία ενώ έκπληξη αποτελεί η 11η θέση της Γερμανίας και της Αργεντινής, αλλά και η 14η της Ολλανδίας. 

Αναλυτικά η 10άδα: 

1. Βέλγιο 
2. Γαλλία 
3. Βραζιλία 
4. Αγγλία 
5. Πορτογαλία 
6. Κροατία 
7. Ισπανία 
8. Ουρουγουάη 
9. Ελβετία 
10. Δανία

Πηγή: sport-fm.gr