«Ηρθα στον Ολυμπιακό στην καλύτερη φάση της καριέρας μου»

Αρχικά, αιτιολογώντας την απόφασή του να επιλέξει τους «ερυθρόλευκους» ως επόμενο «σταθμό» της καριέρας του, ο πολυσύνθετος άσος δήλωσε: « Ηρθα στον Ολυμπιακό στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Πιστεύω ότι ήρθα σε μια ομάδα που ήταν έτοιμη, είχε ένα βασικό κορμό και πάντα θεωρούσα ότι, αν έμπαινα σ‹ αυτή την ομάδα, θα ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστώ από οποιαδήποτε άλλη. Ηρθα σε μια ομάδα που έχει ένα τεράστιο κόσμο πίσω της. Μια ομάδα που έχει έναν πρόεδρο που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την βοηθήσει. Σ‹ έναν πάρα πολύ οργανωμένο σύλλογο, κι αυτό το βλέπουμε από τις εγκαταστάσεις που έχει κάνει αλλά και με το γήπεδο που χτίζει. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που με έκαναν να έρθω στον Ολυμπιακό».
Ως προς την εκτίμησή του για τα φαβορί του εφετινού πρωταθλήματος, ο Στολτίδης δεν πρωτοτύπησε, βεβαίως, ονομάζοντας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. «Βασικός συνδιεκδικητής μας είναι ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ δείχνει μια αστάθεια ως τώρα, βέβαια δεν πρέπει να την αποκλείσουμε, γιατί έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και σίγουρα θα πάει καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει περισσότερη σταθερότητα στ‹ αποτελέσματα κι αυτή τη στιγμή δείχνει ο κυριότερος αντίπαλος του Ολυμπιακού».
Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μπορεί να εμφανίζεται, σχετικά, σταθερός, όμως στα ευρωπαϊκά ματς οι συμπαίκτες του δεν είχαν τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκέντρωση, και αυτό φαίνεται από τη βαθμολογία στον όμιλο της πειραϊκής ομάδας, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τις πολύ καλές εμφανίσεις του πρωταθλητή Ελλάδας.
«Πιστεύω ότι κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο από την προσπάθεια που κάναμε, δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να περάσουμε. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμη, θα πάμε στην Γιουβέντους, μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά εγώ έχω την εντύπωση ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να το «χτυπήσει» και να το κερδίσει. Χάσαμε κάποια παιχνίδια και γενικότερα την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Στα περισσότερα παιχνίδια δεν είχαμε το κάτι παραπάνω. Ισως μας έλειψε η αυτοσυγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Σίγουρα έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας, αλλά τι να πω... Θέλω όσο τίποτα άλλο να κερδίσουμε την Γιουβέντους, όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και γιατί άδικα χάσαμε εδώ μέσα. Σίγουρα δικαιούμασταν κάτι παραπάνω και χάσαμε και το παιχνίδι με τη Γαλατά, έτσι απλά».
Τέλος, όσον αφορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Στολτίδης «πετάει το μπαλάκι» στον Οτο Ρεχάγκελ: «Θα ήθελα κι εγώ να γίνει κάποια κλήση τουλάχιστον, δεν ζητάω τίποτα παραπάνω από το να με δοκιμάσουν».
Πηγή: skai.gr