Ιδρύθηκε το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των παιχτών της Euroleague

Στην Βαρκελώνη σήμερα συγκεντρώθηκαν παίχτες και παράγοντες της Euroleague προκειμένου να επισημοποιηθεί το σχέδιο για την δημιουργία αντιπροσωπευτικού οργάνου των παιχτών της διοργάνωσης.

Στην ιδρυτική του συνεδρίαση το EuroLeague Players Association (ELPA) εξέλεξε ως πρώτο Πρόεδρο τον Ιταλό Λουίτζι Ντατόμε η θητεία του οποίου είναι τριετής ενώ ως πρώτος αντιπρόεδρος με διετή θητρεία εκλέχθηκε ο Κάιλ Χάινς. Με διετή θητεία εκλέχθηκαν επίσης ως αντιπρόεδροι οι Ντέρικ Μπράουν, Μαρσέλο Ουέρτας και Τορνίκε Σενγκέλια.

Το σώμα του ELPA αποφάσισε επίσης να αναθέσει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον πρώην μπασκετμπολίστα Μπόστγιαν Ναχμπαρ ο οποίος μεταξύ άλλων έλαβε εξουσιοδότηση να χειρίζεται τα οικονομικά του Συλλόγου. Ο Νάχμπαρ προχώρησε επίσης στην ανάθεση καθηκόντων Γενικού Γραμματέα στον Άνζε Μπλάζιτς.

Σημειώνεται πως Νάχμπαρ και Μπλάζιτς είναι οι δύο άνθρωποι που οργάνωσαν τους τελευταίους μήνες την δημιουργία του αντιπροσωπευτικού οργάνου των αθλητών στην Euroleague.

Οι νέοι εκπρόσωποι του ELPA ανακοίνωσαν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουν συναντήσεις με όλες τις ομάδες και τους αθλητές που συμμετέχουν στην διοργάνωση προκειμένου να τους ενημερώσουν για τους στόχους και τις επιδιώξεις του νέου οργανισμού.

Μετά την λήξη της παρθενικής συνεδρίασης του ELPA ο Πρόεδρος Λουίτζι Ντατόμε τόνισε: «είμαι πολύ χαρούμενος για την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου. Ευχαριστώ τους συναθλητές μου που με τίμησαν. Σήμερα ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και η πρώτη μας συνεδρίαση ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους αθλητές, θέλουμε να έχουμε μία καλή οργάνωση, θέλουμε καλές καριέρες για όλους».


Πηγή: skai.gr