Η «Μπάρτσα» ψαλίδισε τις ελπίδες του ΠΑΟ

Στο πλαίσιο της 3ης ημέρας της φάσης των «16», οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμβιβάστηκαν στη δεύτερή τους ήττα και με εξαίρεση ένα καλό πεντάλεπτο στη δεύτερη περίοδο, υποτάχτηκαν στις ορέξεις των Ναβάρο (25π.), Ιλιέφσκι (18π.).
«Είσαι ένας από εμάς, γύρισε στο σπίτι» ανέγραφε χαρακτηριστικά ένα πανό στο κλειστό του Σπόρτιγκ, αναφερόμενο στον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (σημείωσε μόλις 10 πόντους), ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στην πρώτη του επιστροφή.
Μάχη σώμα με σώμα έγινε αμέσως μετά το τζάμπολ -όπως ήταν αναμενόμενο- και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την Μπαρτσελόνα να προηγείται με βραχεία κεφαλή 18-17. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα μετά την αποθέωση που γνώρισε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού έδειχνε σαφώς επηρεασμένος και έμενε μακριά από τον καλό του εαυτό στην επίθεση, κάτι που υποχρέωσε τον Πέσιτς να τον αποτραβήξει στον πάγκο.
Οι Ισπανοί ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Ναβάρο και Ιλιέφσκι να δίνουν το έναυσμα στην επίθεση, την ώρα που οι «πράσινοι» έχαναν κατά κράτος τις εναέριες μάχες εν τη απουσία του τραυματία Δημήτρη Παπανικολάου (βαρύ διάστρεμμα). Χωρίς να το καταλάβει, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με «την πλάτη στον τοίχο» στο 15ο λεπτό, όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 23-35 υπέρ των Καταλανών. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς αντέδρασαν σε αυτό το σημείο και με ένα εκπληκτικό πεντάλεπτο, πραγματοποίησαν σερί 12-0. Αλβέρτης, Μπατίστ και Λάκοβιτς αποφάσισαν να... σοβαρευτούν για να βρει το ημίχρονο τον Παναθηναϊκό να έχει καλύψει τη διαφορά των 12 πόντων και να προηγείται με έναν, 41-40 χάρις σε εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστ.
Η συνέχεια όμως των «πρασίνων» δεν είχε καμία σχέση με το δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου. Αν και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 46-42, στη συνέχεια οι παίκτες του έγιναν μάρτυρες ενός επιμέρους σκορ 20-3 από την Μπαρτσελόνα (ενδιάμεσα ευστόχησε μόνο σε ένα τρίποντο ο Αλβέρτης) με το οποίο το σκορ διαμορφώθηκε σε 57-49. Ο Ισπανός διεθνής Χουάν Κάρλο Ναβάρο έδινε σόου στο κλειστό του Σπόρτιγκ και έσπαγε όλα τα αμυντικά συστήματα του Ομπράντοβιτς για να αυξήσει σε 20 τους προσωπικούς του πόντους έως το 30`. Αξιος συμπαραστάτης του ο Ιλιέφσκι, ενώ ο Ντε Λα Φουέντε δεν άφηνε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη, να πάρει ανάσα.
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει βραχυκυκλώσει στην επίθεση, καθώς η κυκλοφορία της μπάλας αναχαιτιζόταν από τους μεγαλόσωμους αντιπάλους και με εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή της τρίτης περιόδου ο Βαρεχάο έγραψε το 65-51. Η υπεροχή των «μπλαουγκράνα» ήταν καθολική στην τέταρτη περίοδο και ο Παναθηναϊκός... λίγος για να αναστρέψει την εις βάρος του διαφορά.
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 41-40, 51-65, 66-84
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χατζηβρέττας 5, Μουγεζίνοβιτς, Μπατίστ 14, Λάκοβιτς 12 (2), ΜακΝτόναλντ 13 (1), Αλβέρτης 10 (2), Τσαρτσαρής 6, Μίντλετον 6, Καλαϊτζής
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντε Λα Φουέντε 8 (2), Ιλιέφσκι 18 (3), Μποντιρόγκα 10, Ναβάρο 25 (4), Ντουένιας 6, Βαρεχάο 12 (1), Φέμερλινγκ 5, Ροντρίγκεθ, Ντρέγιερ.
Πηγή: skai.gr