Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων

Στο 2ο όμιλο του κυπέλλου UEFA θα μετάσχει ο Παναθηναϊκός, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας.

Αντίπαλοι των πρασίνων στη φάση των ομίλων, οι αγώνες της οποίας θα λάβουν χώρα το διάστημα 25 Οκτωβρίου20 Δεκεμβρίου, είναι η ρωσική Λοκομοτίβ Μόσχας, η ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης, η Κοπεγχάγη από τη Δανία και η Αμπερντίν από τη Σκωτία.

Η ΑΕΚ θα μετάσχει στον 3ο όμιλο του κυπέλλου UEFA με αντιπάλους την ισπανική Βιγιαρεάλ, την ιταλική Φιορεντίνα, τη Μλάντα Μπόλεσλαβ από την Τσεχία και τη Έλφσμποργκ από τη Σουηδία.

Η Λάρισα θα μετάσχει στον 1ο όμιλο του κυπέλλου, με αντιπάλους την ολλανδική Αλκμάαρ, τη ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την αγγλική Έβερτον και η γερμανική Νυρεμβέργη.

Τέλος ο Άρης κληρώθηκε στον 6ο όμιλο, με αντιπάλους τις: Μπάγερν Μονάχου, Μπόλτον, Μπράγκα, Ερυθρό Αστέρα, και ο Πανιώνιος στον 8ο όμιλο, με αντιπάλους τις: Μπορντό, Αούστρια Βιέννης, Γαλατασαράι, Χέλσινμποργκ.

Οι πέντε αγωνιστικές της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν κατά σειρά στις 25/10, 8/11, 29/11, 6/12 και 19 ή 20/12. Κάθε ομάδα θα δώσει τέσσερις αγώνες δύο εντός και δύο εκτός έδρας (όλοι μονοί, χωρίς δηλ. επαναληπτικό). Στη φάση των 32 προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο.

Ο τελικός του Κυπέλλου UEFA θα διεξαχθεί φέτος στις 14 Μαΐου 2008, στο Μάντσεστερ, στο γήπεδο The City of Manchester Stadium (έδρα της Μάντσεστερ Σίτι).

Αναλυτικά οι Όμιλοι

1ος όμιλος: Αλκμάαρ, Ζενίτ, Εβερτον, Νυρεμβέργη, Λάρισα

2ος όμιλος: Παναθηναϊκός, Λοκομοτίβ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Κοπεγχάγη, Αμπερντίν

3ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, ΑΕΚ, Φιορεντίνα, Μλάντα Μπόλεσλαβ, Ελφσμποργκ

4ος όμιλος: Βασιλεία, Αμβούργο, Ρεν, Δυναμό Ζάγκρεμπ, Μπραν

5ος όμιλος: Λεβερκούζεν, Σπάρτα Πράγας, Σπαρτάκ Μόσχας, Τουλούζ, Ζυρίχη

6ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Μπόλτον, Μπράγκα, Ερυθρός Αστέρας, Άρης

7ος όμιλος: Αντερλεχτ, Τότεναμ, Χετάφε, Χάποελ Τελ Αβίβ, Άαλμποργκ

8ος όμιλος: Μπορντό, Αούστρια Βιέννης, Γαλατασαράι, Πανιώνιος, Χέλσινμποργκ
Πηγή: skai.gr