Η Γαλλία θριαμβολογεί για τη νίκη της επί της Πορτογαλίας

Με διθύραμβους υποδέχονται όλες οι γαλλικές εφημερίδες τη νίκη πρόκριση της γαλλικής εθνικής ομάδας στον τελικό του Μουτντιάλ μετά τη χθεσινή νίκη επί της Πορτογαλίας. «Το γκολ της ζωής τους» γράφει στην πρώτη της σελίδα η Εκίπ. «Η συμμετοχή αυτή σε έναν δεύτερο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, 8 χρόνια μετά από εκείνον του 1998, δικαιολογεί την υπεροχή μιάς γενιάς αλλά και ολόκληρου του ποδοσφαίρου. Ολος ο πλανήτης γνωρίζει τώρα ότι η Γαλλία μπορεί να θριαμβεύσει και σε ένα άλλο Μουντιάλ,εκτός από εκείνο που φιλοξένησε στα γήπεδα της», σημειώνει η γαλλική αθλητική εφημερίδα. «Απομένει στους «Μπλε» να παίξουν και να κερδίσουν φυσικά στον τελικό,στο τελευταίο παιγνίδι στην καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν, γιατί μιά ήττα στον τελικό θα είναι τεράστια δυστυχία», προειδοποιεί η Εκίπ, αλλά προσθέτει ότι «οι Μπλε μπορεί να είναι ήδη υπερήφανοι για ότι πέτυχαν μέχρι τώρα».
«Κυριακή στο Βερολίνο», είναι ο τίτλος της Λιμπερασιόν χαρακτηρίζοντας την νίκη της Γαλλίας επί της Πορτογαλίας «ανέλπιστη». «Χθες οι Μπλε πέρασαν την κόλαση. Δεν σταμάτησαν να μιλάνε μεταξύ τους, να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο, να αλλάζουν θέσεις, να παίζουν σαν διαβολεμένοι. Η ανταμοιβή της Κυριακής άξιζε όλα αυτά», γράφει η εφημερίδα.
Η κομμουνιστική Ουμανιτέ σημειώνει ότι «οι Μπλε μπορούν να κατακτήσουν άλλο ένα παγκόσμιο κύπελλο» την Κυριακή ενάντια στους Ιταλούς. «Αν οι Πορτογάλοι αποχώρησαν από το Μουντιάλ με ένα μικρό,ωραίο κυτίο παραπόνων,για τους Γάλλους το δώρο είναι πλούσιο: Να προσφέρουν μιά εκθαμβωτική έξοδο στον Ζιντάν», που θα βάλει τέλος στην καριέρα του μετά το παγκόσμιο κύπελλο.
«Μυθικό», είναι ο τίτλος της Λε Παριζιέν τονίζοντας ότι «ένα πέναλτι του δεξιοτέχνη Ζιντάν ήταν αρκετό για να εκτοπίσει την Πορτογαλία και να στείλει τη Γαλλία στο δρόμο για το Βερολίνο, όπου θα ξαναβρεί την Κυριακή τον παλιό ιταλικό αντίπαλο». Η εφημερίδα προτείνει μάλιστα «να στηθεί άγαλμα στον Ζιντάν, αμέσως, οπουδήποτε, στη Μασσαλία την ποδοσφαιρική γενέτειρά του, ή στο Τορίνο τη γη των μεγάλων του επιτευγμάτων. Χθες στο Μόναχο, ο Ζιντάν μπήκε στη σφαίρα του θρύλου».
«Οι Θεοί είναι μαζί μας» γράφει η Φρανς Σουάρ και προσθέτει ότι «οι Ιταλοί μπορούν από σήμερα να τρέμουν».
Πηγή: skai.gr