Η εταιρεία «θαυμάτων» του κ. ΤζέκουΙ

Ρεπορτάζ: Βάσω Καλυβιώτη, Μ. Μουστάκα
Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων επεχείρησε, χθες το πρωί, να κάνει αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της εταιρίας του Χρήστου Τζέκου, αλλά βρήκε τις πόρτες κλειστές. Τελικά με την παρουσία εισαγγελέα και τη βοήθεια ενός κλειδαρά άνοιξαν, το απόγευμα, οι ελεγκτές του ΕΟΦ την αποθήκη στην οποία διατηρούσε ο Χρήστος Τζέκος φαρμακευτικά σκευάσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 1.400 σκευάσματα, εκ των οποίων τα 641 είχαν κατασχεθεί από τον Ιούλιο του 2003 και 700 σκευάσματα με την παράνομη ουσία εφεδρίνη.
Επίσης, σε δεύτερο έλεγχο βρέθηκαν από 1- 3 κουτιά από 25 διαφορετικής ποιότητας αναβολικά μοντέρνας γενιάς, προερχόμενα από διαφορετικές χώρες. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν.
Ο έλεγχος αφορά την περίοδο 2000 - 2003 και, μεταξύ άλλων, φέρνει στο προσκήνιο έγγραφη καταγγελία ιδιώτη στον ΕΟΦ, με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2002, που ζητούσε να ελεγχθεί σκεύασμα (με την κωδική ονομασία «Fat berners termo"), το οποίο του χορηγήθηκε σε γυμναστήριο και του προκάλεσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Ερευνώντας την υπόθεση, οι αρμόδιοι του ΕΟΦ οδηγήθηκαν στη διαπίστωση ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα είχε εισαχθεί από την εταιρία του Τζέκου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι από την έρευνα που διέταξε ο υπουργός Υγείας, για ύπαρξη ντόπινγκ, προέκυψε ότι από την εταιρία του κ. Τζέκου, κυκλοφορούσαν, χωρίς άδεια 641 τα οποία -όπως είπε- θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρωτόκολλο καταστροφής αν και ο ΕΟΦ είχε δώσει σχετική εντολή από τον Ιούλιο του 2003.
Πηγή: skai.gr