Κλείσιμο

Γκολ και θέαμα στη Λεωφόρο!

Τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκαν στον Παναθηναϊκό για να... ξορκίσει τα φαντάσματα που πλανιόνταν πάνω από το «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά το δεύτερο γκολ του Πανηλειακού.
Οι «πράσινοι» σε αγώνα για την 15η ημέρα της Α` Εθνικής, επικράτησαν 6-3 της ομάδας του Πύργου και παρέμειναν στην απόσταση αναπνοής από την κορυφή, την οποία κατέχει ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα από το αποψινό αποτέλεσμα απέναντι στο Αιγάλεω.
Η ομάδα του Ιτζάκ Σουμ, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε στο συγκεκριμένο ματς, μπήκε δυνατά και στο 11ο λεπτό κατάφερε ν` ανοίξει το σκορ με γυριστό σουτ του Γκούμα μέσα από την περιοχή.
Ο Θωμαΐδης, στο 17` και μετά τη σέντρα του Ταραλίδη, πλάσαρε το Νικοπολίδη φέρνοντας το ματς στα ίσα, γκολ που ωστόσο δεν πανηγύρισε ο «δράστης», ο οποίος ως γνωστόν είναι γέννημα-θρέμμα του Παναθηναϊκού.
Στο 41`, οι «πράσινοι» κατάφεραν εκ νέου να πάρουν προβάδισμα, όταν ο Μπασινάς ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών που κέρδισε ο Κωνσταντίνου στην ανατροπή από τον Τασίδη, όμως στο 53` και πάλι ο Θωμαΐδης, μετά το γύρισμα του Δερμιτζόγλου, παραβίασε την εστία του Νικοπολίδη με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφαρίζοντας για τον Πανηλειακό.
Ο Παναθηναϊκός στο τρίλεπτο 60` έως 63` φάνηκε να καθαρίζει το ματς, όταν πέτυχε δύο τέρματα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπασινά (3-2) και πλασέ του Επαλέ που πέρασε και τον Λιούρδη (4-2).
Τα... καρδιοχτύπια για το «τριφύλλι» άρχισαν και πάλι στο 74` όταν ο Πανηλειακός μείωσε με αυτογκόλ του Χένρικσεν, όμως, οριστικό τέλος στην υπόθεση νίκη έβαλε ο Μπασινάς με πλασέ στο 76` (5-3) σημειώνοντας παράλληλα και το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Το τελικό 6-3 διαμόρφωσε ο Σαπάνης ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου.
Διαιτητής: Ταπαντζάς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μικάελσεν, Μινχ, Γκούμας, Χένρικσεν, Σαπάνης, Ζουτάουτας, Μπασινάς, Κωνσταντίνου (57` Επαλέ, 81` Μάριτς), Σανμαρτεάν, Βλάοβιτς (70` Βαζέχα).
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λιούρδης, Τασίδης, Σωτήρχος, Βίντρα, Θωμαίδης, Δεμιρτζόγλου, Ταραλίδης (82` Μπρης), Τσιώλης, Μάρης, Σπυρόπουλος (50` Μανίκας), Μποταίτης (68` Τσίγκας).
Πηγή: skai.gr