Γκέλαρε... η ΑΕΚ

Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε και ένα γκολ που δεν μέτρησε, μαζί με την αναιμική συμπεριφορά που παρουσιάζει η ΑΕΚ δημιουργικά στέρησαν από την "Ένωση" άλλους δύο πόντους στη μάχη της Κρήτης με τον Εργοτέλη που τελείωσε ισόπαλη 0-0. Ο Βασσάρας είπε όχι σε πέναλτι του Ζαπρόπουλου πάνω στον Κονέ στο 1ο λεπτό, ενώ ο βοηθός Μποζατζίδης δεν μέτρησε (κακώς) καθαρό γκολ του Τσιρίλο. Δοκάρι στο 15’ ο Εργοτέλης με τον Τζούνιορ, που έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κόντρα επίθεση. Λάθη και από τον Φερέρ που έβαλε δεξιά τον Κυριακίδη και η ΑΕΚ έχασε ένα ημίχρονο ορθής ανάπτυξης. "Άστραψε και βρόντηξε" στην συνέντευξη Τύπου ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, κάνοντας λόγο για "προαποφασισμένο πρωτάθλημα", την στιγμή που ο Νίκος Καραγεωργίου τόνισε: "Δεν δικαιούνται να μιλάνε για τη διαιτησία οι τρεις μεγάλοι".

H φάση του 14ου δευτερολέπτου σημαδεύεται από το χοντρό λάθος του Βασσάρα. Ο Κονέ παίρνει τη μπάλα μετά από κόντρα (με τη βοήθεια του χεριού) και στη συνέχεια της φάσης ο Ζαπρόπουλος του διπλώνει το πόδι αλλά ο Βασσάρας λέει παίζεται. Η ΑΕΚ με πολλά προβλήματα από εκεί και πέρα και με τον εκνευρισμό έκδηλο από τον μη καταλογισμό του πέναλτι και με την δεξιά της πλευρά ακίνδυνη επιθετικά, έβγαινε άτακτα μπροστά με αποτέλεσμα να δίνει πολύ χώρο στον αντίπαλο της. Ο Ζούνιορ στο 3ο λεπτό είδε εκτός θέσης τον Σορεντίνο, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο της ΑΕΚ. Στο 15ο σε άλλη μία φάση όπου η άμυνα της "Ένωσης" είχε βγει άτακτα μπροστά ο Ογνκνιένοβιτς έστρωσε στον Ιάστσουκ που σέντραρε στο κεφάλι του επερχόμενου Ζούνιορ, αυτός όμως έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σορεντίνο. Η φιλοξενούμενη άρχισε να βάζει στα καρέ του τον Εργοτέλη, με τους γηπεδούχους να παραχωρούν αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά δίχως τον Σέζαρ δεν αισθάνονταν ιδιαίτερα την απειλή. Ο Φερέρ υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ουσιαστικά το λάθος του, μιας και στο 36’ αντικατέστησε τον Κυριακίδη με τον Λάκη. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε και πάλι τον Εργοτέλη στο προσκήνιο, αλλά το σουτ του από πλάγια δεξιά, δεν βρήκε στόχο και έφυγε πάνω από την εστία του Σορεντίνο.

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Εργοτέλη να δίνει χώρο στην ΑΕΚ και να προσπαθεί να βρει χώρους για να βγει στην κόντρα επίθεση. Ο Καπετάνος αντικατέστησε τον Καμπάνταη σε μία προσπάθεια του Φερέρ να προσθέσει όγκο στην επίθεση της "Ένωσης", αφού η ΑΕΚ σε δύο περιπτώσεις έδωσε όμορφες πάσες σε Λάκη στο 52’ απέκρουσε ο Πόζα στο γύρισμα και στο 55’ όπου ο Μαγυάρος έδωσε έτοιμο γκολ στον Κονέ που από το σημείο του πέναλτι πέταξε τη μπάλα άουτ. Στο 70’ έγινε η δεύτερη φάση που προκάλεσε την έκρηξη των παικτών και του τεχνικού τιμ της ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος βγάζει σέντρα από τα αριστερά, δύο παίκτες της "Ένωσης" είναι σε αντικανονική θέση, όχι όμως και ο Τσιρίλο που πήρε τη μπάλα σημείωσε το γκολ, αλλά ο Μποζατζίδης είχε σηκώσει το σημαία χωρίς να δει που θα καταλήξει πρώτα η μπάλα. Η τελευταία προσπάθεια του Ισπανού τεχνικού ήταν να ρίξει στο ματς τον Μαντούκα αντί του Κονέ. Ο Εργοτέλης απείλησε και πάλι με δύο μακρινά σουτ του Τζούνιορ αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Τελευταία καλή φάση του αγώνα ένα ωραίο σουτ του Τόζερ που εξουδετέρωσε ο Πόζα, αλλά και μία σύγχυση μετά από κόρνερ του Ούγγρου που δεν κατέληξε όμως σε γκολ μιας και ο Πόζα πρόλαβε τον Καπετάνο.

Κλειδί του ματς. Ο Κύρος Βασσάρας με τον βοηθό Μποζατζίδη ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές. Το λάθος στη φάση του Κονέ, είναι διπλό, αλλά σαφώς πιο κραυγαλέο το πέναλτι. Ο Μποζατζίδης βιάστηκε να σηκώσει τη σημαία και η ΑΕΚ το πλήρωσε. Πέρα απ’ αυτό η έμπνευση για συμμετοχή του Κυριακίδη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ατυχής. Για ένα ημίχρονο η ΑΕΚ στερήθηκε φαντασίας και δημιουργικότητας, αλλά ούτε και ο Λάκης που μπήκε στη θέση του έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση. Η πίεση και το ρίσκο στην άμυνα, άφησαν σε πολλές περιπτώσεις εκτεθειμένο τον Σορεντίνο και η ΑΕΚ δεν το πλήρωσε. Έξυπνη τακτική από τον Εργοτέλη στο α΄ μέρος, κλείστηκε πολύ στο δεύτερο.

Oι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Ζαπρόπουλος, Κένεντι, Τζούνιορ, Χίμπλινγκερ, Μιλάντιν, Χατζί (71' Φραγκουλάκης), Μελισσάς (90' Νατσέφσκι), Τάσιτς, Ογκνιένοβιτς (71' Μπουντιμίρ), Ιαστσουκ.

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Πλιάτσικας, Τσιρίλο, Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος, Κυριακίδης (37' Λάκης), Ζήκος, Τόζερ, Κονέ (77' Μαντούκα), Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης (65' Καπετάνος).

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Ζαπρόπουλος, Τάσιτς, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (Εργοτέλης) - Τσιρίλο, Πλιάτσικας, Τόζερ (ΑΕΚ)


Ισόπαλοι Πανιώνιος - Άρης. Σε έναν αγώνα, που είχε πάθος και φάσεις μόνο στα τελευταία λεπτά, Πανιώνιος και Άρης έμειναν σε λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο σε δύο φάσεις με το Τζιμπούρ. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης παρέμειναν αήττητοι για δέκατη συνεχή αγωνιστική ημέρα.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr