Γιαννάκης: «Στόχος μας μια πολύ μεγάλη νίκη»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τη Δέσποινα Μπαρδάκου, ότι στόχος της ομάδας του είναι μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που διαθέτει πολύ βάθος, εμπειρία αλλά και έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη.
Όπως υπογράμμισε, αυτό που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του από την αρχή της χρονιάς είναι ότι πρέπει να ξεπερνάνε τον εαυτό τους, κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο, είτε είναι παιχνίδι, είτε είναι προπόνηση.
Ερωτηθείς, για το εάν ήταν σωστή η επιλογή του να ξεκινήσει την καριέρα του σαν προπονητής από την εθνική ομάδα, απάντησε ότι αισθάνεται υπερήφανος από τη θητεία του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Δεν παραλείπει να εκφράσει και μία μεγάλη του επιθυμία που αφορά το γιο του Δημήτρη, ο οποίος αγωνίζεται με το εφηβικό του Αμαρουσίου, λέγοντας ότι θα ήθελε ο κόσμος να μην τον βλέπει σαν το παιδί του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά σαν έναν αθλητή που κάνει τη δική του προσπάθεια.
Σε ερώτηση γιατί, ενώ του έχει προταθεί, δεν κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές, απάντησε ότι αυτή την περίοδο αισθάνεται γεμάτος με αυτό που κάνει αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι ίσως στο μέλλον ασχοληθεί με την πολιτική.
Πάντως, στην παρούσα φάση θέλει, όπως λέει να παρακινήσει τον κόσμο να γνωρίσει τον δικό του τρόπο ζωής. Θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που έζησε όλες αυτές τις στιγμές σαν αθλητής και σαν προπονητής και εάν του δινόταν η ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζε τίποτα.
Για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης της εθνικής μας ομάδας στο Eurobasket της Σουηδίας αναφέρει ότι είναι ένα βήμα το οποίο, αν τυχόν, το χρησιμοποιήσουν σωστά οι άνθρωποι που ασχολούνται με το άθλημα, η χώρα μας θα πατήσει γερά για το επόμενο μεγαλύτερο βήμα που θέλει να κάνει η ελληνική καλαθοσφαίριση.
Εύχεται το 2004, όλος ο κόσμος να έχει την υγεία του μυαλού του και να μπορέσουμε να δώσουμε το χέρι μας στον συνάνθρωπό μας αυτή τη χρονιά, με μεγαλύτερη ζεστασιά και αγάπη.
Πηγή: skai.gr