Κλείσιμο

«Φρούριο» το Καραϊσκάκη ενόψει του αγώνα Ελλάδας - Τουρκίας

Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων διευθυντών πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες ενόψει του αγώνα της Τετάρτης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στα μέτρα θα συμμετάσχουν περίπου 1.000 αστυνομικοί που θα σχηματίζουν τριπλή ζώνη ελέγχου: μία στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και των λεωφορείων, μία γύρω από το γήπεδο και η τρίτη στις εισόδους του γηπέδου.
Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην επιτρέπουν σε κανένα να μεταφέρει κέρματα, αναπτήρες ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να πετάξουν μέσα στο γήπεδο. Κυρίως όμως θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για να μην περάσει στο στάδιο πανό με υβριστικά συνθήματα.
Η αποστολή της τουρκικής ομάδας θα μεταβεί και θα αποχωρήσει από το στάδιο συνοδευόμενη από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Μέσα στο γήπεδο μαζί με τους αστυνομικούς θα υπάρχουν και άνδρες της ασφάλειας της ομάδας του Ολυμπιακού οι οποίοι θα επιτηρούν για να μην προκληθούν ζημιές στο στάδιο.
Υπενθυμίζεται ότι δεν θα υπάρχουν στον αγώνα φίλαθλοι της τουρκικής ομάδας.
Από πλευράς Τροχαίας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, ενώ από τις 6 το απόγευμα θα απαγορευθεί σταδιακά και η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το γήπεδο και συγκεκριμένα στις οδούς Καραολή και Δημητρίου, Σοφιανοπούλου, Εμμανουηλίδου, Κατσουλάκου, Δαβάκη, Πίνδου και Επονιτών.
Τόσο η Τροχαία όσο και η ΕΠΟ συνιστά στους φιλάθλους να μεταβούν στο στάδιο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι με ΙΧ αυτοκίνητα, γιατί λόγω του αποκλεισμού της περιοχής και της έλλειψης χώρων στάθμευσης θα δημιουργηθεί μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Οι θύρες του σταδίου θα ανοίξουν δυο ώρες πριν από τον αγώνα, ενώ αύριο για πρώτη φορά θα εγκαινιαστούν και οι νέες ηλεκτρονικές θύρες ελέγχου εισιτηρίων όπως αυτές του μετρό. Για τους λόγους αυτούς η Τροχαία παρακαλεί τους φιλάθλους να μεταβούν όσο νωρίτερα γίνεται για να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.
«Οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι αφορμή για γιορτή, που οι πολίτες πρέπει να προστατεύσουν» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, προσθέτοντας ότι τα μέτρα ασφάλειας για το σημερινό αγώνα θα είναι αυξημένα.
Πηγή: skai.gr