Φορολογικές παραβάσεις στον Ηρακλή

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας για φορολογικές παραβάσεις ύψους 300.000 ευρώ που διαπίστωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στα οικονομικά της ΠΑΕ Ηρακλής.

Οι παραβάσεις αυτές αφορούν την περίοδο 2003-2006, ενώ ήδη διατάχθηκε από τον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην μεγαλομετόχου και πρόεδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιώργου Σπανουδάκη.

Τη διενέργεια της δικαστικής έρευνας θα αναλάβει να φέρει σε πέρας Πταισματοδίκης, ο οποίος θα εξετάσει αν στοιχειοθετείται η κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ.

Η έρευνα στα οικονομικά του "Γηραιού" ξεκίνησε από την ΥΠΕΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε, πλην όμως, οι υπάλληλοι του πρώην ΣΔΟΕ εντόπισαν σωρεία φορολογικών παραβάσεων την τριετία 2003-2006.

Όπως έγινε γνωστό, η ΠΑΕ Ηρακλής έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, ώστε να ανασταλεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Πηγή: skai.gr