Εύκολα τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Χωρίς να δυσκολευθεί ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ, αλλά τη μεγάλη νίκη πέτυχε το νεοφώτιστο Αιγάλεω. Οι πρωταθλητές επικράτησαν του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας με σκορ 89 - 76, έχοντας κορυφαίους τους Χατζηβρέττα (16 πόντοι) και Ντελκ (18). Από το Δικέφαλο ξεχώρισε ο Στσεπάνοβιτς (26).

Στο Αιγάλεω ο Αντερσον με 36 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας οδήγησε την τοπική ομάδα σε σημαντική νίκη επί του Αμαρουσίου, που δεν θυμίζει την περυσινή του απόδοση, με σκορ 91 - 88. Ο αγώνας κρίθηκε με το έβδομο εύστοχο τρίποντο του Αντερσον, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από το Μαρούσι διακρίθηκαν οι Έιμπραμς (22) και Κυρίτσης (18).

Η ΑΕΚ επανήλθε στις επιτυχίες, νικώντας εύκολα την Ολύμπια Λάρισας στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ με σκορ 89 - 74. Πρώτοι σκόρερ εκατέρωθεν οι Πρόδρομος Νικολαΐδης (17) και Τσιάρας (15).

Ο Πανελλήνιος πέτυχε αγχώδη, αλλά σημαντική νίκη επί του έως το Σάββατο πρωτοπόρου Πανιωνίου με σκορ 74 - 72, με κορυφαίο το νεοαφιχθέντα στο πρωτάθλημα της Α1 Αντονι Γκόλντγουαϊρ. Από τους ηττηθέντες ξεχώρισε ο Ντόιτσιν (16).

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η 6η αγωνιστική με τον εκ των πρωτοπόρων Ολυμπιακό Πειραιώς να έχει εύκολο έργο στον κεκλεισμένων των θυρών εντός έδρας αγώνα του με τον ουραγό Μακεδονικό. Ο Αρης, που μοιράζεται την κορυφή με την πειραϊκή ομάδα και τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, δοκιμάζεται στην Πάτρα με αντίπαλο την Ολυμπιάδα, ενώ η Λάρισα υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών.
Πηγή: skai.gr