Κλείσιμο

Έχει ελπίδες ο ΟΣΦΠ

Συγκρατημένες ελπίδες για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ διατηρεί ο Ολυμπιακός μετά το 0-0 στο στάδιο Καραϊσκάκη. Αμυντικογενές παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, με την Τσέλσι να μην πιάνει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα υψηλή απόδοση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς έχοντας ρίξει το βάρος στην αμυντική του λειτουργία και προσέχοντας αρκετά τα μετόπισθεν.

Παράλληλα, προσπαθούσε να χτυπήσει την Τσέλσι στις αντεπιθέσεις με τις επελάσεις Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι και μοναδικό προωθημένο τον Κοβάσεβιτς.

Το αναγνωριστικό παιχνίδι των πρώτων λεπτών μετατράπηκε σε κυνήγι της "γάτας με το ποντίκι"  για ένα εικοσάλεπτο (10-30), με την Τσέλσι και τον Ολυμπιακό να ανεβάζουν ρυθμούς και να βγαίνουν λίγο πιο επιθετικά. Στο 15’ μετά από ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Μαλουντά, ο οποίος έκανε δυνατό σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στην Τσέλσι, όμως η ομάδα του Λονδίνου αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Η καλή αμυντική λειτουργία των "ερυθρόλευκων" είχε εξουδετερώσει οποιαδήποτε προσπάθεια έκαναν οι Λονδρέζοι.

Οι προωθήσεις του μεν Πάντου από τα αριστερά και του Ζεβλάκοφ από τα δεξιά βοήθησε στην δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για να κάνουν παιχνίδι Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι.

Στο 30ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Στολτίδης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως στη συνέχεια ο Τοροσίδης εξ’ επαφής με το τέρμα του Τσεχ, δεν μπόρεσε να την στείλει με το κεφάλι στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, Ολυμπιακός και Τσέλσι περιορίστηκαν στο να κρατάνε τη μπάλα και να προσπαθούν από τα πλάγια οι «μπλε» και στις αντεπιθέσεις οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το σκορ.

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι, πιέζοντας για να πετύχει γκολ.

Σε αυτή την πίεση της ομάδας του Λονδίνου ο Ολυμπιακός αντιπαρέταξε τη μαχητικότητα του και την καλή αμυντική του λειτουργία. Την ελαφρά υπεροχή που είχαν οι "μπλε" στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, δεν μπόρεσαν να την μετουσιώσουν σε ευκαιρίες, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν καλά στημένοι, κλείνοντας τους χώρους προς το τέρμα του Νικοπολίδη.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρο στην Τσέλσι, πήρε τον έλεγχο του κέντρου, ενώ ο Τζόρτζεβιτς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του παίρνοντας προσπάθειες από τα αριστερά.

Ο Ολυμπιακός αφού είχε καταφέρει να περιορίσει την επιθετική δράση της Τσέλσι, προσπάθησε να βγει πιο μπροστά, καταφέρνοντας πότε με τον «Τζόλε» και πότε με τον Γκαλέτι, να δημιουργήσει συνθήκες για κάποιο τέρμα.

Ο προπονητής των Λονδρέζων πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου Τζο Κόουλ και Μαλουντά (πρωταγωνιστές στις καλύτερες ευκαιρίες της Τσέλσι) και στο ματς έριξε τους Ανελκά και Καλού αντιστοίχως.

Ο Τάκης Λεμονής έβαλε στο ματς τον Μπελούτσι, ο οποίος πήρε τη θέση του κουρασμένου Τζόρτζεβιτς, ενώ στη συνέχεια έβαλε τον Λεονάρντο, βγάζοντας τον Γκαλέτι.

Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να μένει στο 0-0 με την Τσέλσι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Oλυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Σέζαρ, Πάντος, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (Μπελούτσι ’76), Γκαλέτι (Λεονάρντο ’83), Κοβάσεβιτς (Νούνιες ’87).

Τσέλσι (Άβρααμ Γκραντ): Τσεχ, Καρβάλιο, Άλεξ, Α. Κόουλ, Μπελέτι, Εσιέν, Μπάλακ, Μακελελέ, Μαλουντά (Καλού ’75), Ντρογκμπά, Τ. Κόουλ (Ανελκά ’75).
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr