Κλείσιμο

Europa League: «Λύτρωσε την Γιουνάιτεντ ο Γκρίνγουντ - Ιστορικό «διπλό» της Ντουντελάνζ

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπορεί να μην... έβγαλε μάτια με την απόδοσή της κόντρα στην Αστάνα, αλλά ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είδε ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα του.


Αυτό ακούει στο όνομα Μέισον Γκρίνγουντ, που αποτελεί το «πουλέν» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και με το δικό του, πρώτο επαγγελματικό γκολ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν κινδύνευσαν ποτέ στα σοβαρά από τους Καζάκους, αντιθέτως έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο ο Ράσφορντ και ο Γκόμες δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Έρικ και τη δική τους αστοχία. Η λύση τελικά δόθηκε στο 73' με τον νεαρό μεσοεπιθετικό, που με υπέροχη ενέργεια από τα δεξιά πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερμαφύλακα των φιλοξενούμενων.

Συγκλονιστικό ήταν το άλλο ματς του ομίλου, καθώς Παρτίζαν και Άλκμααρ έμειναν στο 2-2, σε μία αναμέτρηση με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Μόλις στο 12' ο Στένγκς άνοιξε το σκορ, αλλά στο 27' αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Μπίμπρας Νάτχο με πέναλτι κατάφερε να κάνει το 1-1, αλλά ο ίδιος παίκτης στο 61' ανέτρεψε το σκορ.

Παρά το γεγονός ότι η Παρτίζαν φαινόταν να έχει αγκαλιάσει το προβάδισμα, οι Ολλανδοί με παίκτη λιγότερο ισογάρισε στο 66' με τέρμα του Μποαντού.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αστάνα 1-0
(73’ Γκρίνγουντ)

Παρτίζαν-Άλκμααρ 2-2
(42’ πέν., 61’ Νάτχο – 12’ Στενγκς, 66’ Μποαντού)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (1-0)
2. Άλκμααρ 1 (2-2)
3. Παρτίζαν 1 (2-2)
4. Αστάνα 0 (0-1)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Αστάνα-Παρτίζαν 17:50
Άλκμααρ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 19:55

Ιστορικό «διπλό» της Ντουντελάνζ και ξεκίνημα με το… αριστερό για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο πέτυχε την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Europa League, φεύγοντας με το 4-3 από το ΓΣΠ, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή των γηπεδούχων. Παράλληλα, προσέφερε ένα μεγάλο «δώρο» στην Ελλάδα, που κοντράρεται με την Κύπρο για την 15η θέση της UEFA.

Την ίδια ώρα, η Σεβίλλη τα βρήκε δύσκολα για ένα ημίχρονο στο εκτός έδρας ματς με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά εν τέλει επικράτησε 3-0 και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους ομίλους της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
ΑΠΟΕΛ- Ντουντελάνζ 3-4
Καραμπάγκ-Σεβίλλη 0-3

Βαθμολογία 1ου ομίλου
Σεβίλλη 3 (3-0)
Ντουντελάνζ 3 (4-3)
ΑΠΟΕΛ 0 (3-4)


Καραμπάγκ 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (03/10)
Σεβίλλη-ΑΠΟΕΛ (22:00)
Ντουντελάνζ-Καραμπάγκ (22:00)

ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ 3-4
Σκωτσέζικο… ντους δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Η ομάδα του Ντολ παρουσίασε προβληματικό πρόσωπο σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και παρότι έκανε ένα πολύ καλό ξέσπασμα στις αρχές του δεύτερου μέρους δεν γλίτωσε τη μεγάλη ζημιά. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 36’ με τον Σινάνι να νικάει τον Μπέλετς μετά από σέντρα του Μπερνιέ κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μεντί έχασε τεομερή ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να εκτελέσει μπροστά από την αντίπαλη εστία. Γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά απειλητικοί και αντιθέτως δεν κινδύνεψαν από τους Κύπριους όσο αναμενόταν. Ο Βέλγος εξτρέμ έγινε στο 51’ εκτελεστής από δημιουργός, καθώς με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα των «γαλαζοκίτρινων».

Σλόβαν Μπρατισλάβας και Μπράγκα πανηγυρίζουν μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής στον 11ο όμιλο. Οι δυο τους πήραν νίκες σήμερα απέναντι σε Μπεσίκτας (4-2) και Γουλβς (0-1) και έτσι... καμαρώνουν στην πρώτη θέση του.

Για την Σλόβαν Μπρατισλάβας ήταν μια ιστορική νίκη η σημερινή καθώς πρόκειται για την πρώτη της σε φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με δύο τέρματα που σημειώθηκαν μέσα σε δύο λεπτά.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λιούμπισιτς έκανε το 3-2 και στην επόμενη φάση ο Μόχα έδωσε λόγο για ακόμη μεγαλύτερους πανηγυρισμούς στους γηπεδούχους με το 4-2.

Νωρίτερα οι παίκτες της Σλόβαν είχαν ανοίξει το σκορ αλλά οι Τούρκοι με τον Λιάιτς (29’) και τον Μποζίκοφ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου είχαν πάρει το προβάδισμα. Ο Σπόραρ με το δεύτερο του τέρμα είχε ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπράγκα με ένα γκολ και αρκετή τύχη πήρε μια μεγάλη νίκη 1-0 στην Αγγλία απέναντι στη Γουλβς. Στο 71ο λεπτό ο Ρικάρντο Όρτα έδωσε το προβάδισμα στους Πορτογάλους που άντεξαν την πίεση της Γουλβς και τελικά πανηγύρισαν στο τέλος.


Αποτελέσματα:


Γουλβς – Μπράγκα 0-1
(71’ Ρικάρντο Όρτα)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μπεσίκτας 4-2
(14’ 58’ Σποράρ, 90+3 Λιούμπισιτς, 90+4 Μόχα – 29’ Λιάιτς πεν., 45’ Μποζικοφ πεν.)

Η επόμενη αγωνιστική
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου
Μπεσίκτας – Γουλβς
Μπράγκα – Σλόβαν Μπρατισλάβας

Βαθμολογία
Σλόβαν Μπρατισλάβας 3 (4-2)
Μπράγκα 3 (1-0)
Μπεσίκτας 0 (2-4)
Γουλβς 0 (0-1)

Η Πόρτο νίκησε 2-1 τη Γιουνγκ Μποις στο «Ντραγκάο» και η Ρέιντζερς 1-0 τη Φέγενορντ στο «Αιμπροξ Παρκ» στην πρεμιέρα του έβδομου ομίλου του Europa League και πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πόρτο-Γιουνγκ Μπόις 2-1
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικούς προσανατολισμούς και στο 8’ οι «δράκοι» κέρδισαν πέναλτι, με τον Σοάρες να ανατρέπεται από τον Ντίας και ο ίδιος από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Οι Ελβετοί αντεπιτέθηκαν και στο 15΄ ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Ασκαλέ ανατράπηκε από τον Μαρκεσίν και ο Νσάμε ισοφάρισε σε 1-1. Οι Πορτογάλοι απάντησαν στο 29’, όταν ο Κορόνα γύρισε την μπάλα σε κενή εστία στον Σοάρες και αυτός έκανε το 2-1 για τους Πορτογάλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε με τους Ελβετούς να προσπαθούν να πιέσουν στην εστία των δευρεραθλητών Πορτογαλίας. Ο Σοάρες προσπαθούσε μόνος τους για τους παίκτες του Σέρτζιο Κοινσεϊσάο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Ρέιντζερς-Φέγενορντ 1-0
Οι «διαμαρτυρόμενοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά, είχαν και δοκάρι με τον Ταβερνιέ. Στο 10’, ο Γάλλος επιθετικός έχασε πέναλτι, όταν η εκτέλεσή του κατέληξε στο δεξί δοκάρι της ολλανδικής εστίας. Τελικά, οι Σκωτσέζοι δικαιώθηκαν στο 24’, όταν ο Οτζο με ατομική προσπάθεια και εκπληκτικό βολέ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Ρότερνταμ. Η Ρέιντζερς έχασε κάποιες ευκαιρίες μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ρέιντζερς οπισθοχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο και οι Ολλανδοί άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στην εστία της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ. Οι γηπεδούχοι στις αντεπιθέσεις δημιουργούσαν κινδύνους στην αντίπαλη εστία και το ματς έγινε «ροντέο» χωρίς τελικά να αλλάξει κάτι.


Βαθμολογία:
Πόρτο 3
Ρέιντζερς 3
Φέγενορντ 0
Γιουνγκ Μπόις 0

Επόμενη αγωνιστική (3/10):
Φέγενορντ-Πόρτο

Γιουνγκ Μπόις-Ρέιντζερς

Με πρωταγωνιστή τον Καναδό, Ντέιβιντ που σημείωσε δύο τέρματα, η Γάνδη επικράτησε 3-2 της Σεντ Ετιέν που έδειξε σοβαρές αμυντικές αδυναμίες. Με Άρνολντ, Μεχμέντι και Μπρέκαλο σκόρερς η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 3-1 της ουκρανικής Ολεκσαντρίγια.

Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής στον 9ο όμιλο:

Βόλσμπουργκ – Ολεκσαντρίγια 3-1
(20’ Άρνολντ, 24’ Μεχμέντι, 67’ Μπρέκαλο – 66’ Μπανάντα)

Γάνδη – Σεντ Ετιέν 3-2
(2’, 43’ Ντέιβιντ, 64’ αυτ. Περέν– 38’ Καζρί, 75’ αυτ. Καμίνσκι)

Η βαθμολογία στον 9ο όμιλο:
Βόλφσμπουργκ 3

Γάνδη 3
Σεντ Ετιέν 0
Ολεκσαντρίγια 0

Η επόμενη αγωνιστική:
Σεντ Ετιέν – Βόλφσμπουργκ
Ολεκσαντρίγια – Γάνδη

 

Πηγή: sport-fm


 

Πηγή: skai.gr