Euroleague: «Πάρτι» της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Γκραν Κανάρια

Εξακολουθεί να ελπίζει για την 4η θέση η Μπαρτσελόνα, που έστησε πάρτι στο εντός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια, την οποία συνέτριψε 93-64 και πλέον απέχει μια νίκη από την Αναντολού Εφές ενώ ανέβηκε στο 16-11 για την Ευρωλίγκα.

Για 20 λεπτά ζορίστηκαν κόντρα στην ομάδα του Μαρτίνεθ οι Καταλανοί, που πάτησαν το γκάζι μετά την ανάπαυλα και έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Πέντε παίκτες του Πέσιτς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Πάνγκος (19 πόντοι, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ), Σίνγκλετον (16 πόντοι) να ξεχωρίζουν. 

Από την άλλη, οι «νησιώτες» πάλεψαν για ένα ημίχρονο, με τους Στρόμπερι (15 πόντοι), Πάουλι (13 πόντοι) να κρατούν όρθια την ομάδα τους μέχρι ενός σημείου. 

Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησαν στην 27η αγωνιστική της Euroleague, με τους Τούρκους να «κλειδώνουν» ουσιαστικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου και τους Ρώσους να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης.

Ματς-θρίλερ έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπου η ΤΣΣΚΑ πέτυχε τεράστιο «διπλό» επί της Αναντολού Εφές με 80-78. Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Κόρι Χίγκινς, ο οποίος «πήρε την ομάδα πάνω του» και με καλάθι στο φινάλε την οδήγησε στη νίκη, μετά το «χαστούκι» στην Μόσχα από τον Παναθηναϊκό.

Στην Κωνσταντινούπολη, η πρωτοπόρος Φενερμπαχτσέ χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να δώσει τέλος στα όνειρα της «αδιάφορης», Μπουντούτσνοστ επικρατώντας με σκορ 76-67, αυξάνοντας το ρεκόρ της σε 23-4.