Έσπασε την «κατάρα» με ανατροπή και Παναθηναϊκή ψυχή

Μετά από ένα χορταστικό ματς στο Ολυμπιακό στάδιο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ, στο μεγάλο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Super League 1, καταγράφοντας την πρώτη του εντός έδρας φετινή νίκη αλλά και την πρώτη επικράτηση σε ντέρμπι μετά το 2017 και το 1-0 επί του Ολυμπιακού τότε!

Η «Ένωση» βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ διαφορά πριν το ημίχρονο, από την «σουτάρα» του Μπακάκη και την προβολή του Ολιβέιρα, που είχε και δοκάρι στο 52’, ενώ έχασε και μερικές ακόμα ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς στην επανάληψη.

Ωστόσο, δεν το έκανε και το… πλήρωσε, αφού ο Μακέντα με «σόλο» μείωσε σε 2-1 στο 67ο λεπτό, ενώ δύο από τις τρεις κινήσεις από τον πάγκο των «πράσινων» τους χάρισαν και το «τρίποντο». Με τον Περέα να… κάνει σεφτέ και να ισοφαρίζει στο 70’ και τον Κολοβέτσιο με κεφαλιά δύο λεπτά πριν τη λήξη να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (87’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (46’ Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (80’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (73’ Αλμπάνης).

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία).

Διαιτητής VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Πηγή: sport-fm.gr