Yποτάχθηκε στην ανώτερη Μπάγερν ο Ολυμπιακός

Ούτε τεσσάρες, ούτε πεντάρες δεν έγραψε το κοντέρ από την πληγωμένη Μπάγερν... αφού ο Ολυμπιακός δεν αποδείχθηκε η κολυμπήθρα του Σιλοάμ για τους Βαυαρούς.

Η ομάδα του Μαρτίνς στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στην Μπάγερν, έμεινε όρθια στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, άντεξε όσο μπορούσε αμυντικά, αλλά στο τέλος υπέκυψε και ηττήθηκε με 2-0 αφού μίλησε η ατομική ποιότητα των Γερμανών που ήταν κυνικοί σε όλο το 90λεπτο

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Σα που με εξαιρετικές επεμβάσεις ήταν εκεί και κράτησε όρθια την ομάδα του. Έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά για τους Γερμανούς, Λεβαντόφσκι και Πέρισιτς. Γρανάζι ο Κομάν που έκανε ότι ήθελε στα άκρα.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Την έκπληξη έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, που επέλεξε να αφήσει εκτός από το αρχικό σχήμα τον Γιώργο Μασούρα και να ξεκινήσει τον Ρατζέλοβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε ως διάταξη το 4-3-3 με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιμίκα και Ομάρ στα άκρα και τον Μεριά παρτενέρ του Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ την τριπλέτα αποτελούσαν ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά και ο Γκιγιέρμε, ενώ οι Ρατζέλοβιτς-Ποντένσε πλαισίωναν τον προωθημένο Γκερέρο που βρισκόταν στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Από την άλλη, ο Χάνσι Φλικ που αντικατέστησε προσωρινά τον Νίκο Κόβατς στο τιμόνι των Γερμανών, παρέταξε τους Βαυαρούς σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Νόιερ κάτω από την εστία, τους Ντέιβις-Παβάρ στα άκρα και τον Μαρτίνεθ με τον Αλάμπα στο μέσον της αμυντικής τετράδας. Από εκεί και πέρα, Γκορέτσκα και Κίμιχ ξεκίνησα ως εξάρια, ενώ Κομάν, Μίλερ και Γκνάμπρι συμπλήρωναν τον Λεβαντόφσκι.

Το ματς

Όπως ήταν λογικό, η Μπάγερν ξεκίνησε στο ματς με μοναδικό στόχο να ελέγξει το ρυθμό.

Ωστόσο, οι Γερμανοί δεν μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και σκοπό να πνίξουν τον Ολυμπιακό. Η επιλογή του Μαρτίνς να παίξει και πάλι με τρία χαφ βγήκε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, αφού συγκριτικά με την κατοχή που έφτασε σχεδόν στο 70% για τους Βαυαρούς, δεν υπήρχαν κενοί χώροι για να βγουν καθαρές φάσεις.

Οι φωνές του Μαρτίνς από το 16’ και έπειτα ξύπνησαν τους παίκτες του, που ναι μεν αμύνονταν όπως και στο ξεκίνημα, αλλά προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα και να μην χάνουν αμέσως την κατοχή όπως γινόταν μέχρι εκείνο το σημείο. Μάλιστα, πάτησαν και την αντίπαλη περιοχή με τον Ρατζέλοβιτς να μην μπορεί να βρει στόχο από καλή θέση μετά από πάσα του Γκερέρο.

Στις φάσεις που απειλήθηκε, ο Ολυμπιακός είχε επιστρατεύσει Σα και... τύχη.

Στο 35’ ο Κομάν άδειασε τρεις αντιπάλους του, βρέθηκε φάτσα με τον Πορτογάλο πορτιέρε που ενστικτωδώς έβγαλε τη φάση σε κόρνερ, ενώ στο 45’ η κεφαλιά του Παβάρ μετά από κόρνερ του Μίλερ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Ο Σα δήλωσε... «παρών» και στη μεγάλη φάση των Βαυαρών στο ξεκίνημα της επανάληψης αφού έβγαλε εξ επαφής την κεφαλιά του Γκορέτσκα.

Η εικόνα του παιχνιδιού συνεχίστηκε να είναι και στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν στο πρώτο. Με την Μπάγερν να πιέζει στο μισό γήπεδο, να επιτίθεται κυρίως με πλαγιοκοπήσεις με τους Κομάν και Γκορέτσκα να πλαισιώνουν εξαιρετικά τους Μίλερ και Λεβαντόφσκι και την ελληνική ομάδα να αμύνεται στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, απέναντι τους είχαν βρει τον πορτιέρε του Ολυμπιακού που έμοιαζε και ήταν ανίκητος, όπως στη φάση του 60ου λεπτού που έδιωξε και πάλι το σουτ του Κομάν από την περιοχή.

Στις λίγες φορές που κράτησε την μπάλα ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό για να πατήσει περιοχή και να απειλήσει, με τους Ομάρ και Καμαρά να κάνουν κακές επιλογές τις φορές που βρέθηκαν κοντά στην περιοχή του Νόιερ.

Όταν η κατάσταση ζόρισε, μίλησε η ατομική ποιότητα των Βαυαρών.

Τα φτερά των μαχητικών και διαβασμένων Πειραιωτών κόπηκαν στο 69ο λεπτό, με τον κορυφαίο του ματς Κομάν να βρίσκει τον Λεβαντόφσκι ο οποίος σαν σε... προπόνηση νίκησε τον Σεμέδο και με προβολή έστειλε την μπάλα στην εστία του Σα, ενώ ο Πέρισιτς που είχε περάσει αλλαγή διαμόρφωσε στο 89΄το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ντέιβις, Αλάμπα, Μαρτίνες, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκνάμπρι, Κομάν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Τολισό, Πέρισιτς, Κουτίνιο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Ποντένσε, Γκερέρο.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Πηγή: sport-fm.gr