Ένα εξάλεπτο ήταν αρκετό...

Μπορεί οι πρωταθλητές Ευρώπης να μην ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, ωστόσο επικράτησαν με 2-1 της Φινλανδίας στο δεύτερο φιλικό επί κυπριακού εδάφους.

Οι έλληνες παίκτες έφτασαν στο ζητούμενο πετυχαίνοντας δύο γκολ σε μόλις έξι λεπτά.

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε τους πρωταθλητές Ευρώπης με το αγαπημένο του 4-3-3, με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Πατσατζόγλου και Τοροσίδη στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, τους Άντζα και Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας, Μπασινάς, Κατσουράνης και Καραγκούνης ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ Αμανατίδης, Χαριστέας και Γκέκας αποτελούσαν την τριπλέτα της επίθεσης.

Οι Φινλανδοί ξεκίνησαν καλύτερα στον αγώνα και απείλησαν με δημιουργό τον αειθαλή (36 χρονών πλέον γαρ) Γιάρι Λιτμάνεν, ο οποίος δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις για την ελληνική εστία.

Το τέρμα του αειθαλή Λιτμάνεν, στο 66’, με το οποίο πήραν προβάδισμα οι Φινλανδοί, αφύπνισε τους διεθνείς, που ως τότε είχαν ελάχιστες καλές στιγμές με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σωτήρη Κυργιάκου στο 42’.

Η απάντηση ήρθε μόλις 1 λεπτό μετά, στο 67’ με κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Κώστας Κατσουράνης με σουτ εκτός περιοχής έδωσε προβάδισμα στο ελληνικό συγκρότημα διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ.

Δεκαεπτά παίκτες χρησιμοποίησε ο Ότο Ρεχάγκελ, ντεμπούτο στην εθνική για τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη.

Επόμενο φιλικό τεστ για την εθνική ομάδα στις 26/3 απέναντι στην Πορτογαλία στη Γερμανία.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr