Ελπίδες για έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών

Με πολλές ελπίδες για διάκριση συμμετέχουν στον τελικό σφαιροβολίας ο Χρήστος Αγγουράκης και ο Γεράσιμος Βρυώνης.
H Παρασκευή Καντζά θα τρέξει στον πρώτο ημιτελικό των 200 μέτρων των γυναικών. Στα προκριματικά του ίδιου αγωνίσματος θα συμμετάσχει και ο Αριστοτέλης Μαρίνος.
H εθνική ανδρών του πιγκ - πονγκ αντιμετωπίζει τη Σουηδία.
Ηττα για την εθνική ομάδα ανδρών στο μπάσκετ με αμαξίδιο, με 73 - 32 από την Ιαπωνία.
Στην κολύμβηση, δε θα μετέχει τελικά στον τελικό των 200μ μικτή ατομική ανδρών κατηγορίας S8 ο Κωνσταντίνος Φύκας, λόγω προβλήματος στον προσαγωγό. Στον τελικό των 50μ. πρόσθιο ανδρών κατηγορίας SB2, προκρίθηκε ο Γιάννης Κωστάκης. Αποκλείστηκε ο Γιώργος Παπαδημητρίου. Στον αυριανό τελικό των 200μ κατηγορίας Τ38 προκρίθηκε ο Αριστοτέλης Μαρίνος και στον αυριανό Α‹ τελικό των 200μ γυναικών στην κατηγορία Τ11 η Παρασκευή Καντζά.
Ηττα της εθνικής μας ομάδας γυναικών γκολμπολ με 6-1 από την Ολλανδία. Την ήττα από τη Δανία με σκορ 10-3 γνώρισε και η εθνική ομάδα γκόλμπολ των ανδρών.
Πρώτη ήττα για την ελληνική ομάδα του Πινγκ - Πονγκ από τη Σουηδία με 3-0.
>Απορρίφθηκε η ένσταση για το γάλλο ποδοσφαιριστή
Δεν έγινε τελικά δεκτή η ένσταση, που κατέθεσε χθες Τετάρτη η Ελλάδα, για κακή συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της Γαλλίας, Φρεντερίκ Βιλερού, στο παιχνίδι 5x5, μεταξύ των δύο ομάδων. Η Ελλάδα είχε υποστηρίξει ότι ο Βιλερού έβλεπε, ενώ οι Γάλλοι προσκόμισαν βεβαίωση από τον γιατρό ότι είναι τυφλός. Πάντως, στον αγώνα της Γαλλίας με την Κορέα την Παρασκευή, τα μάτια του Γάλλου ποδοσφαιριστή θα τα κλείσει Έλληνας γιατρός.
Πηγή: skai.gr