Έλληνες οι πρωταγωνιστές στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας στην κατηγορία Laser 4.7

Οι καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών συνεχίστηκαν και σήμερα στη διοργάνωση των «European Youth Championships & Trophy 2018», για την κατηγορία των Laser 4.7

Στον στόλο των αγοριών στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται ιστιοπλόοι μας και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ακόμη δύο.
  
Η, κατά το μεσημέρι, μείωση της έντασης του ανέμου δε βοήθησε για να ολοκληρωθούν και οι δύο ιστιοδρομίες στα γκρουπ των κοριτσιών. Διοργανωτής του πρωταθλήματος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας - Ρίου «Ιάσων».

Επικεφαλής στον στόλο των αγοριών εξακολουθεί, ύστερα από τέσσερις ιστιοδρομίες, να βρίσκεται ο Μανώλης Κόλλιας με 3 β.π. Ο αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς έφερε πρωτιά και στην τρίτη κούρσα, αλλά στην τέταρτη πλασαρίστηκε 18ος, την οποία και «πέταξε». Δεύτερος είναι ο Αιμίλιος Μόνος με 5 β.π. (1ος και 17ος σήμερα), στην τέταρτη θέση ο Δικαίος Κερκούλας με 8 β.π. (9ος και 5ος, σήμερα) και πέμπτος ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 9 β.π. (13ος και 1ος, σήμερα). Στα κορίτσια, και ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες, η Μελίνα Γκάρη ανέβηκε στην 7η θέση με 17 β.π. (ήρθε 2η στην 3η). Προηγείται η Ούρσουλα Μπάλας από την Κροατία με 5 β.π.

Όλα τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο http://www.europeanlaser47.eu/results/ Οι αγώνες σήμερα άρχισαν με βορειανατολικό άνεμο πέντε μποφόρ. Στη συνέχεια, η ένταση μειώθηκε στα δύο, κάτι που δημιούργησε προβλήματα στην ολοκλήρωση της 2ης ιστιοδρομίας στο ένα από τα γκρουπ των κοριτσιών. «Ο καιρός μας τα χάλασε στο τέλος. Αύριο θα ξεκινήσουμε νωρίτερα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος καθώς, όπως είδαμε σήμερα, ο άνεμος είναι ιδανικός από πολύ νωρίς», δήλωσε η πρόεδρος Επιτροπής του ενός από τους δύο στίβους και διεθνής πρόεδρος Επιτροπών Αγώνων, Μαρίνα Ψυχογιού και αναφερόμενη στη διοργάνωση πρόσθεσε: «Η διοργάνωση είναι άψογη. Η ομάδα στον δικό μου στίβο αποτελείται από αθλητές που γνωρίζουν το άθλημα και έχουν ενθουσιασμό και όρεξη να μάθουν. Πιστεύω ότι όλοι οι προπονητές και οι αθλητές είναι ευχαριστημένοι».

Χορηγός μεταξύ άλλων είναι και η Καθημερινή.Περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.europeanlaser47.eu.

Όλα τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο http://www.europeanlaser47.eu/results/
Πηγή: skai.gr