«Εξαιρετικά σοβαρά» ο Γ. Κυράστας

Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό από τους γιατρούς της «Ευρωκλινικής», στην εντατική μονάδα της οποίας νοσηλεύεται ο έλληνας τεχνικός.
Η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Κυράστα είναι πλέον «εξαιρετικά σοβαρή», όπως αναφέρει και το ιατρικό ανακοινωθέν που υπογράφουν οι ιατροί, Α. Καραγιάννης (διευθυντής ουρολογικής κλινικής), Ι. Κοσμίδης (διευθυντής Α‹παθολογικής κλινικής) και Γ. Παναγιωτόπουλος (διευθυντής μονάδας εντατικής θεραπείας), και στο οποίο τονίζεται:
«Ο κ. Κυράστας Γιάννης από διετίας παρουσίαζε επεισόδια μικροβιακής προστατίτιδας και επιδιδυμίτιδας, για τα οποία λάμβανε αντιβιοτική αγωγή. Στην `Ευρωκλινική` ήρθε για πρώτη φορά στις 28.02.04, με ένα παρόμοιο επεισόδιο προστατίτιδας και επιδιδυμίτιδας. Ελαβε την ενδεικνυόμενη αγωγή και εξήλθε απύρετος και εν βελτιώσει μετά από τρεις ημέρες. Επανήλθε στις 5.03.04 εκτάκτως, με σημεία νεκρωτικής γάγγραινας του οσχέου (νόσος του Fournier, μιας βαρύτατης μορφής γάγγραινας). Για το λόγο αυτό ο κ. Κυράστας χειρουργήθηκε επειγόντως. Μετεγχειρητικά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ευθύς εξ αρχής του χορηγείται το πλέον σύγχρονο ισχυρό σχήμα αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων καταλλήλων για την υποστήριξη των υπολοίπων συστημάτων του. Η κατάσταση του θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή και οι προσπάθειες συνεχίζονται».
Οι γιατροί, πάντως, και εκ μέρους της οικογένειας του Γιάννη Κυράστα, ευχαρίστησαν τον κόσμο που προσέφερε αίμα κι επανέλαβαν για μια ακόμη φορά ότι η αιμοδοσία γίνεται μόνο στα δημόσια νοσοκομεία.
> Συμπαράσταση

Φίλοι και γνωστοί του Γιάννη Κυράστα, πηγαινοέρχονται από το πρωί στο νοσοκομείο. Ηταν λοιπόν εκεί σήμερα ο Κώστας Πολυχρονίου, ο Μάικ Γαλάκος, ο Γιάννης Ζαβραδινός, ο Στάθης Σταθόπουλος, ο Στέφανος Μαματζής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο Αρης Ποΐλας, ο Λουκάς Σιότροπος, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης,ο Νίκος Καρούλιας, ο Μιχάλης Καψής και ο Αχιλλέας Μπέος, που ευχήθηκε «ο Γιάννης Κυράστας να επιστρέψει γερός και δυνατός».
Τη συμπαράστασή της στο Γιάννη Κυράστα και την οικογένεια του στις δύσκολες ώρες που περνά με την υγεία του εξέφρασε με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής. Σε αυτή αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Το σύνολο της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Ηρακλή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον Γιάννη Κυράστα και την οικογένειά του και καλεί κάθε φίλαθλο της ομάδας και όχι μόνο, μόλις ζητηθεί εκ νέου, να δώσει αίμα κάθε ομάδας, σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοληψίας, με τη σημείωση «για τον Ιωάννη Κυράστα, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Αθηνών». Ιδιαίτερα, υφίσταται ανάγκη ομάδος αίματος 0 resus αρνητικό».
Πηγή: skai.gr