Έφυγαν νωρίς...

Με μία καλή εμφάνιση αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ. Στη ρεβάνς της φάσης των "32" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έχασε με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν και αποκλείστηκε με δύο ήττες, αφού η γαλλική ομάδα είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στον πρώτο αγώνα.

Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση, πέτυχαν ο Πιερ-Αλέν Φρο στο 42΄ και ο Μπερνάρ Μεντί, στις καθυστερήσεις με πέναλτι.

Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς άγχος και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο η αδυναμία της να δημιουργήσει και σε ορισμένες περιπτώσεις να "τελειώσει" φάσεις, της στοίχισε.

Στο τελευταίο ημίωρο το ματς έμοιαζε περισσότερο με φιλικό και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά χωρίς σκοπιμότητες. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις (93΄) με πέναλτι που κέρδισε ο Ντιανέ (ανατράπηκε από τον Τζιωρτζιόπουλο) και εκτέλεσε ο Μεντί. Έτσι, η Παρί απλώς "σφράγισε" το εισιτήριο για τη φάση των "16", όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα κι έτσι... αποφεύχθηκε η κόντρα της ΑΕΚ με τον Φερνάντο Σάντος και τον Κώστα Κατσουράνη.

Αλλά και ο Παναθηναϊκό
ς
παρά την καλή προσπάθεια, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, μετά την ισοπαλία 0-0 στη Λανς, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα, ενώ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μόρις στο 80΄.

Οι "πράσινοι" μπήκαν με ενθουσιασμό και δύναμη στο γήπεδο, έχοντας και την παρότρυνση περίπου 50.000 φίλων τους. Η πίεση των γηπεδούχων όμως δεν απέδωσαν, αφού η γαλλική άμυνα εμφανίστηκε "διαβασμένη" και δεν άφησε κενούς χώρους στους παίκτες του Βίκτορ Μουνιόθ.

Η μεγάλη ευκαιρία για να μπει το "τριφύλλι" στο παιχνίδι της πρόκρισης χάθηκε στο 76΄. Από κόρνερ του Νίνη ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα "σταμάτησε" στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μόρις ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή τον εφορμούντα Κουζέν και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα, αφού ο αντίπαλός του βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα και η Λανς πήρε το εισιτήριο για τους "16", όπου θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν.
Πηγή: skai.gr