Κλείσιμο

Ch. League: Στους «8» η Τότεναμ

Σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League η Τότεναμ! 

Με αρκετή τύχη και τον Ούγκο Γιορίς να κατεβάζει τα... ρολά στο πρώτο μέρος και τον Χάρι Κέιν να «χτυπάει» στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Τότεναμ επικράτησε 1-0 της Ντόρτμουντ και με συνολικό σκορ 4-0 προκρίθηκε στους «8».

Έχασαν τα άχαστα οι «βεστφαλοί» στο πρώτο 45λεπτο που είχαν 11 τελικές αλλά δεν κατάφεραν να κουνήσουν «πλεκτό», με τον Γάλλο τερματοφύλακα των «σπιρουνιών» να σταματάει τους Βάιγκλ, Γκέτσε, Ρόις και Αλκάθερ! 

Τον απόλυτο έλεγχο είχε στα πρώτα 45 λεπτά η Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ μπήκε δυνατά, είχε τον έλεγχο, κέρδιζε όλες τις μονομαχίες αλλά τα χάλαγε στην τελική πάσα. Είχε κλείσει την Τότεναμ στο... καβούκι της, με τους Λονδρέζους να παίζουν φοβισμένα και αρκετά πίσω, παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11’ για τους γηπεδούχους αλλά ο Φερτόνχεν με φοβερό τάκλιν δεν επέτρεψε στον Ρόις να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 21΄ ξανά ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να νικήσει τον Γιορίς με την μπάλα να βρίσκει στον Σάντσες και να καταλήγει στην αγκαλιά του Γάλλου πορτιέρε. Δύο λεπτά μετά, ο Γκέτσε έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να έχει πορεία προς την εστία αλλά βρήκε ξανά στα σώματα και δεν έφτασε ποτέ μέχρι το τέρμα. 

Κάπου εκεί... εμφανίστηκε η Τότεναμ και λίγο έλειψε να σκοράρει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και να κλειδώσει την πρόκριση, όμως ο Σον υπό την πίεση του Βολφ έκανε κάκιστο τελείωμα, εβρισκόμενος απέναντι στον Μπούρκι. Η φάση αυτή «ταρακούνησε» την Ντόρτμουντ, η οποία δημιούργησε πέντε μεγάλες φάσεις σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά, στο 34’ ο Βάιγκλ δεν κατάφερε με δύο τελικές να νικήσει τον Γιορίς και τον Ντέιβις, ενώ στα... καπάκια το βολέ που επιχείρησε ο Ρόις, βρήκε στα σώματα και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Δευτερόλεπτα μετά ο Γιορίς έκανε απίθανη επέμβαση με το αντίθετο χέρι σε φαλτσαριστο πλασέ του Γκέτσε, ενώ ο Γάλλος κατέβασε τα... ρολλά και στο τελείωμα του Σάντσο στο 37’, στην τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου. 

Η Ντόρτμουντ μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της στην επανάληψη, έπαιζε φουλ ψηλά και το... πλήρωσε! Σε μια ανύποπτη φάση, η άμυνα των γηπεδούχων «ξέχασε» τον Κέιν, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Μπούρκι, δεν μιμήθηκε τους αντιπάλους του και με άψογο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Τότεναμ, «κλειδώνοντας» την πρόκριση καθώς οι «βεστφαλοί» έψαχναν πέντε γκολ! Πράγμα που ήταν... αδύνατο και φάνηκε και στη συνέχεια!