Αυγενάκης: Άμεσα η ολοκλήρωση τριών σημαντικών έργων σε αθλητικές υποδομές στη Ρόδο

Την ολοκλήρωση τριών σημαντικών αθλητικών υποδομών στο νησί της Ρόδου, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτηση του στα social media.

Όπως υπογράμμισε μάλιστα: «Στη συνάντηση σήμερα στο Δημαρχείο της Ρόδου με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου διαπιστώσαμε ότι στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, παρά την δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας, εξελίσσονται έργα για ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις όπως ποτέ στο παρελθόν».

Αναλυτικά:

«ΡΟΔΟΣ - ΝΕΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η αγαστή συνεργασία με τους ικανότατους, αποτελεσματικούς και καλούς φίλους Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη δρομολογεί άμεσα την ολοκλήρωση ακόμα τριών σημαντικών έργων αθλητικών υποδομών για το νησί, την τοπική κοινωνία και την αθλητική οικογένεια

Έργα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα και υποσχέσεις εδώ και χρόνια, τώρα γίνονται πραγματικότητα:

- Το κλειστό γυμναστήριο στον Αρχάγγελο, σε υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράψαμε πέρσι με Περιφέρεια και Δήμο, δημοπρατείται συντομότατα, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με ορίζοντα ολοκλήρωσή του τα δύο έτη.

- Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα Κολύμπια, επίσης, θα δημοπρατηθούν το προσεχές διάστημα.

- Η αποκατάσταση του δημοτικού σταδίου του Διαγόρα θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες.

Στη συνάντηση σήμερα στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, όπου παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς μαζί με συνεργάτες - στελέχη των αυτοδιοικητικών αρχών, διαπιστώσαμε ότι στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, παρά την δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας, εξελίσσονται έργα για ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις όπως ποτέ στο παρελθόν.

Η πολιτική μας βούληση ότι η ανάπτυξη περνάει μέσα από τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών βρίσκει την έκφρασή της στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, η οποία είναι η πρώτη στη χώρα σε απορρόφηση και αξιοποίηση κονδυλίων για αθλητικές αναβαθμίσεις.

Η Ρόδος μπορεί να είναι δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός, αλλά έχει γίνει απολύτως κατανοητό ότι και ο αθλητικός τουρισμός, που συνδέεται άρρηκτα με την επάρκεια εγκαταστάσεων, αποτελεί σημαντική εναλλακτική οικονομική δύναμη για όλη τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ