Αθλητικός παλμός 03/02/06

• Στις 6 παρά τέταρτο αντί στις 7 που ήταν αρχικά προγραμματισμένη θα διεξαχθεί η Σαββατιάτικη αναμέτρηση του Αιγάλεω με την ΑΕΚ για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
• Την ήττα με 103-83 γνώρισε η ΑΕΚ από την Μπενετόν Τρεβίζο για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.
• Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ετήσια τελετή βράβευσης κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και ομάδων του 2005. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο νομάρχης Αθήνας, Γιάννης Σγουρός, και ο ΓΓ Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος.
• Ανοιχτούς λογαριασμούς τους οποίους θα κλείσουν στον επαναληπτικό αγώνα στην Ξάνθη, άφησαν Ολυμπιακός και Σκόντα καθώς ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.
Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Ριβάλντο ενώ το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Λαμπριάκος.
• Παίκτη με συναίσθημα και ταυτόχρονα ηγέτη του «τριφυλλιού», χαρακτήρισε τον Έκι Γκονζάλες, ο «ισχυρός» άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης, σε περιθώριο των δηλώσεών του για την Σούπερ Λίγκα.
• Η διαιτησία και η θέση της στο νέο καθεστώς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση με αντιπροσωπεία της Σούπερ-Λίγκα και επικεφαλής τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Πέτρο Κόκκαλη. Στη συνάντηση μετείχαν και οι κ.κ. Ρόκκας και Μπέος.
Επίσης, ενημερώθηκε η Ομοσπονδία για την τελική μορφή του σχεδίου και τις επικείμενες αλλαγές στην Α` εθνική από την νέα σεζόν.
• Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το σύστημα που παίζουμε εδώ και μήνες επειδή είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι το Τσάμπιονς Λίνγκ, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος.
• Να αποσύρουν από τα γήπεδά τους τις διαφημιστικές πινακίδες από εταιρείες στοιχημάτων ζήτησε με επιστολή της προς τις ΠΑΕ Ατρόμητος, Καλλιθέα και Πανιώνιος, η ΕΠΑΕ. Κατά τη διοργανώτρια αρχή, παραβιάζονται οι συμβάσεις χορηγίας που έχουν υπογραφεί με την ΟΠΑΠ ΑΕ.
• Η ΕΠΑΕ απέρριψε το αίτημα της ΕΠΟ, για διεξαγωγή όλων των συναντήσεων της 21ης αγωνιστικής της Α‹ Εθνικής κατηγορίας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής της εθνικής ομάδας στο τουρνουά της Κύπρου.
• Σε αγώνες διεθνούς τουρνουά στο Ισραήλ κλήθηκε να «σφυρίξει» ο Κύρος Βασσάρας. Σύμφωνα με έγγραφο της UEFA προς την ΕΠΟ, ο διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη θα διευθύνει την αναμέτρηση Σπαρτάκ Μόσχας-Σαχτάρ Ντόνετσκ, στις 8 Φεβρουαρίου.
Πηγή: skai.gr