Κλείσιμο

Αποκλεισμός με το καλημέρα για τον Τσιτσιπά στο US Open

Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Όουπεν των Ηνωμένων Πολιτειών ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ και έμεινε εκτός του τέταρτου και τελευταίου τουρνουά Γκραν Σλαμ της τρέχουσας σεζόν.

Αχίλλειος πτέρνα του Τσιτσιπά αποδείχτηκαν τα αβίαστα λάθη, καθώς χάρισε στον αντίπαλό του 81 πόντους σε αγώνα που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες.

O Ρούμπλεφ ήταν πιο προσεκτικός. Υπέπεσε σε 47 αβίαστα λάθη και κατ’ αυτόν τον τρόπο υπερκάλυψε το προβάδισμα δεκατεσσάρων πόντων που είχε ο Τσιτσιπάς σε νικηφόρα χτυπήματα.

Ο έλληνας άσος δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε για να σπάσει το σερβίς του Ρώσου, πετυχαίνοντας μπρέικ μόλις σε τρεις από τις δεκατρείς φορές που είχε την δυνατότητα.

Ο Ρούμπλεφ ήταν οριακά αποτελεσματικότερος, πραγματοποιώντας πέντε μπρέικ σε 20 ευκαιρίες, όμως αυτοί οι δύο επιπλέον πόντοι έκαναν την διαφορά στο πρώτο και το τέταρτο σετ.

Τα δύο ενδιάμεσα σετ κρίθηκαν στο τάι-μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στο δεύτερο αλλά να χάνει το τρίτο.

Η ήττα ενδέχεται να στοιχίσει στον έλληνα αθλητή όσον αφορά την θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτή την στιγμή ο Τσιτσιπάς είναι όγδοος στον κόσμο. Στα μέσα του έτους είχε φτάσει έως και την πέμπτη θέση.

Το US Open δεν είναι το «αγαπημένο» τουρνουά του Τσιτσιπά, καθώς πέρυσι αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο, επομένως σε δύο παρουσίες έχει μόνον μία νίκη.
Πηγή: skai.gr