Άναψε πράσινο για την κορυφή

Επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας για τον Παναθηναϊκό, που υπερίσχυσε του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης με 20 στη λεωφόρο για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το ΟΑΚΑ αποδείχθηκε φιλόξενο για τον Πανιώνιο που νίκησε την υποτονική ΑΕΚ με 23. ΄Ηττα έκπληξη και για τον κάκιστο Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο γκολ που πέτυχε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, και τελικά έχασε με 10. Ειδικότερα οι αγώνες των πρωτοπόρων είχαν ως εξής:

ΠΑΟ. Ενα γκολ του Ντόι στο 76ο λεπτό, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του σκόρερ στον αγωνιστικό χώρο, έλυσε τον δύσκολο αγωνιστικό γρίφο που είχε θέσει στον Παναθηναϊκό ο Αστέρας Τρίπολης και επέτρεψε στους πράσινους να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη με 20 και να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού ο Σαλπιγγίδης κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του στο 88΄.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, έπαιζαν με 10 παίκτες από το 83΄, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καρντόζο.

Η νίκη των πράσινων, σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα των άλλων δύο μονομάχων, ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα ανήμερα της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού.

ΑΕΚ. Την ήττα γνώρισε η Ένωση στο ΟΑΚΑ απ’ τον Πανιώνιο, σ’ ένα ματς θρίλερ.

Εντυπωσιακοί οι καυνέρυθροι κατάφεραν να προηγηθούν με 30 εκμεταλλευόμενοι και την απογοητευτική εικόνα των γηπεδούχων που έκαναν την ύστατη προσπάθεια να γυρίσουν το παιχνίδι ωστόσο ήταν αργά.

Τα τέρματα για τους Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν ο Τζιμπούρ στο 10΄ και δύο ο Χούτος στο 15΄ και στο 54΄, ενώ για την ομάδα του Σέρα Φερέρ σκόραραν οι Καλόν και Μπλάνκο στο 60΄ και στο 74΄ αντίστοιχα.

Παρά την ήττα του Δικέφαλου ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε συνόδεψε με γκολ το ντεμπούτο του στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα, αλλά και με καλή παρουσία.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο κ. Φωτιάδης που δεν υπέδειξε από ένα πέναλτι στις δύο ομάδες. Μετά απ’ αυτή τη ήττα της η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει απ’ τον Ολυμπιακό που στραβοπάτησε στην Καλαμαριά, ενώ γκρεμίστηκε κι’ απ’ την πρώτη θέση που καταλαμβάνει ο Παναθηναϊκός.

Ένταση επικράτησε στο ΟΑΚΑ από τους οπαδούς της ΑΕΚ, μετά το αποτέλεσμα που έφεραν οι κιτρινόμαυροι.

ΟΣΦΠ. Την χειρότερη του εμφάνιση στην φετινή σεζόν πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Καλά στημένοι οι Πόντιοι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, εγκλώβισαν τους Πειραιώτες από το ξεκίνημα και δεν τους άφησαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Μπάρκογλου σημείωσε στις καθυστερήσεις το τέρμα που έκρινε το παιχνίδι, στο ντεμπούτο του με τους ροσονέρι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά τους αντιπάλους τους στο 75ο λεπτό (!), χαρακτηριστικό της κακής τους εμφάνισης. Στο 73’ ο διαιτητής Δαλούκας δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κοβάσεβιτς μετά την αγκωνιά του Σέρβου στον Μουράφσκι.

Σημειώνεται πάντως, ότι είναι πολύ πιθανό ο Απόλλωνας Καλαμαριάς να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά, καθώς χρησιμοποίησε τον Αυστριακό ποδοσφαιριστή Pόμαν Βάλνερ, που φέρεται να μην είχε δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεν τίθεται θέμα καθώς FΙFΑ και ΕΠΟ έχουν δώσει την έγκριση τους για την έκδοση δελτίου.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

ΑτρόμητοςΞάνθη 23
ΛεβαδειακόςΛάρισα 01
ΒέροιαΗρακλής 12
Απόλλων ΚαλαμαριάςΟλυμπιακός 10
ΑρηςΕργοτέλης 20
ΟΦΗΠΑΟΚ 20
ΑΕΚΠανιώνιος 23
ΠαναθηναϊκόςΑστέρας Τρίπολης 20.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr