Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΚΑΕ ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι δέχθηκαν τον βαρύ πελέκι του αθλητικού δικαστή, καθώς τιμωρήθηκαν για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών της στον αγώνα με το Μαρούσι την προηγούμενη Κυριακή, επιτίθονται στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Από τα «πυρά» της δεν γλιτώνει και το διαιτητικό δίδυμο της εν λόγω αναμέτρησης, κατηγορώντας τους ότι: «παραβίασαν τη συμφωνία να αναγράφουν τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα, αφού προηγουμένως διευκρινιστεί η έννοια των ομαδικών ύβρεων, από ποιους προέρχονται, προηγηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και γίνει ενημέρωση των φιλάθλων με επίσημη ανακοίνωση των μελών του ΕΣΑΚΕ».
Ααλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΑΕΚ ΚΑΕ διαμαρτύρεται για την επιβολή ποινής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τη δήθεν υβριστική συμπεριφορά φιλάθλων της προς τους διαιτητές κ.κ. Καρούση και Ζαβλανό. Η ποινή αυτή είναι προϊόν επιλεκτικής εφαρμογής του κανονισμού σε βάρος και μόνον της ΑΕΚ. Την ίδια αγωνιστική και σε δύο άλλους αγώνες (ΠΑΟΚ-Αρης και Πανιώνιος-ΠΑΟ).
Κατ` εντολή προφανώς της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, παρόμοια συνθήματα πολύ ορθώς δεν επέφεραν τις ίδιες συνέπειες. Και τούτο διότι σε κοινή σύσκεψη της ΚΕΔ και του ΕΣΑΚΕ την 28/11/2003 συμφωνήθηκε ότι οι διαιτητές θα αναγράφουν τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα, αφού προηγουμένως διευκρινιστεί η έννοια των ομαδικών ύβρεων, από ποιους προέρχονται, προηγηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και γίνει ενημέρωση των φιλάθλων με επίσημη ανακοίνωση των μελών του ΕΣΑΚΕ.
Οι διαιτητές του αγώνα παραβίασαν τη συμφωνία αυτή. Η ΚΑΕ ΑΕΚ ζήτησε με την από 02/01/03 επιστολή της την παρέμβαση της ΚΕΔ ενώπιον του κ. Αθλητικού Δικαστή προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της ανωτέρω συμφωνίας, όμως η τελευταία δεν παρενέβη. Τίθεται συνεπώς ζήτημα ηθικής τάξεως και άνισης μεταχείρισης ομάδων που μετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα. Πώς μπορούν να φιμωθούν οι φίλαθλοι όταν οι ίδιοι οι παράγοντες του αγώνα, αντί να διαπαιδαγωγούν, προκαλούν με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους;
Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί πρέπει αμέσως να παραιτηθούν διότι προσέβαλαν το λαό της ΑΕΚ. Είναι η μόνη καλή πορεία υπηρεσία που μπορούν πλέον να προσφέρουν στο φίλαθλο κόσμο και στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Αλλιώς θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις συνέπειες των άδικων πράξεών τους, δηλαδή την oριστική απαξίωση του αθλήματος και την αποστασιοποίηση των φιλάθλων από αυτό».
Πηγή: skai.gr