Αμανατίδης και Γκέκας πρωταγωνιστές

Αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο πέτυχε ακόμη μια φορά η Σάλκε επικρατώντας με το ευρύ 3-0 εκτός έδρας της Μάιντζ, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Μπίλεφελντ-Φρανκφούρτη 2-4. Πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον Γιάννη Αμανατίδη που έγινε ο πρωταγωνιστής της ομάδας του στην εκτός έδρας νίκη της Φρανκφούρτης με 4-2 επί της Βόλφσμπουργκ.

Ο Έλληνας άσος πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του (10΄, 47΄) βάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την \"σφραγίδα\" του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα άλλα δύο τέρματα για τους νικητές πέτυχαν οι Βασόσκι (33΄) και Χέλερ (90΄).

Στα υπόλοιπα ματς του Σαββάτου: Κότμπους-Βόλφσμπουργκ 3-2, Νυρεμβέργη-Άαχεν 1-0 και Στουτγάρδη-Ανόβερο 2-1.

Μπόχουμ-Χέρτα 1-3 Το γκολ που πέτυχε ο Φάνης Γκέκας μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετό για την Μπόχουμ να πάρει τους τρεις βαθμούς και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα σωτηρίας, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 3-1 από την Χέρτα Βερολίνου. Τα γκολ για τους μεγάλους νικητές πέτυχαν οι Χιμένεζ (58΄), Νταρντάι (65΄) και Έντε (90΄).

Την Κυριακή: Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης. Πολύ δύσκολη αποστολή έχει η Βέρντερ Βρέμης, που προέρχεται από τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA απέναντι στην Άλκμααρ με 4-1 την Πέμπτη. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ ψάχνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Απόντες θα είναι οι Κλάσνιτς και Μερτεζάκερ. Η Ντόρτμουντ κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, ακόμη και μετά τη νίκη της με 4-1 επί της Άαχεν την περασμένη εβδομάδα. Κελ, Μέτσελντερ, Ρίκεν και Μάιερ θα λείψουν από την ομάδα της Βεστφαλίας.

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν : Οι δύο ομάδες αποχαιρέτησαν την Ευρώπη με ήττες από Μίλαν (2-0) και Οσασούνα (1-0) αντίστοιχα. Η Μπάγερν παραμένει στην τέταρτη θέση και δεν θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Champions League. Ο Ότμαρ Χίτσφελντ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σανιόλ, Σβαϊνστάιγκερ και Σολ. Η Λεβερκούζεν έχει ως στόχο την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε θα παίξει χωρίς τους τιμωρημένους Κίσλινγκ, Σνάιντερ και τους τραυματίες Ρόκε Ζούνιορ και Ράμελοφ.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr