Αλέξανδρος Γκινής: Ο "άγνωστος" που γράφει ιστορία στο σκι

Τον άγνωστο στο ευρύ ελληνικό κοινό Αλέξανδρο Γκίνη εκθειάζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε ένα άρθρο με τίτλο «Με την τακτική συρτάκι στο μεγάλο στόχο». 

O Αλέξανδρος Γκινής έγραψε ιστορία την Κυριακή στην Αυστρία (Φλαχάου), καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής χιονοδρομίας, που πλασάρεται στις πρώτες 15 θέσεις ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κατετάγη 11ος στο σλάλομ στο αλπικό σκι. 

Το άρθρο μιλάει «για τον ξανθό Ελληνα με τα καστανά μάτια και την αυστριακή προφορά» μια και ο πατέρας του μετακόμισε στο Σάλτσμπουργκ όταν ήταν 11 χρονών, αλλά και την Αμερικανίδα μητέρα που του χάρισε άλλη μια υπηκοότητα. Ο ίδιος διαγωνίστηκε με την ελληνική φανέλα και όπως γράφει η εφημερίδα: «Επέλεξε την τακτική συρτάκι για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει το όνειρό του: ξεκινάς αργά και μετά γίνεσαι όλο πιο γρήγορος. Και μίλησε για τον προσωπικό του στόχο: ‘μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ποτέ Έλληνας, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει πόντους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να το αλλάξω αυτό’. Ο Αλέξανδρος Γκίνης από την Αθήνα πέτυχε την προσωπική του ολυμπιακή νίκη την Κυριακή».
 

Πηγή: DW - Μαρία Ρηγούτσου