Ακούει κανείς στην Κυβέρνηση την «κραυγή αγωνίας» της Super League 2;

Σοβαρό κίνδυνο διάλυσης, και οικονομικού μαρασμού αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Super League 2 και Football League, καθώς εδώ και σχεδόν 8 μήνες, παραμένουν σε απραξία, καθώς   η κυβέρνηση δεν εγκρίνει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Το τελευταίο παιχνίδι στην Super League 2 διεξήχθη στις10 Μαρτίου μεταξύ  Παναχαϊκής Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το πρώτο λόκ-ντάουν που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου έβαλε πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα (όσο και σε αυτό της Football League) , σε αντιθεση με την επαγγελματική κατηγορία, όπου διεξήχθησαν playoffs, αλλά και το νεο πρωτάθλημα ξεκίνησε με υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σε μια προσπάθεια να υψώσουν τη φωνή τους και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, οι ποδοσφαιριστές της Super League 1 το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν για τον διαχωρισμό που γίνεται με τις μικρότερες κατηγορίες, αποφάσισαν και έκαναν «στάση εργασίας» για ένα λεπτό πριν από την σέντρα των παιχνιδιών. Συμβολικό μεν, αλλά το μήνυμα τους ήταν τεράστιας σημασίας και ενίσχυσε την κραυγή αγωνίας ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και εργαζομένων στις μικρότερες κατηγορίες.

Δεν διαφωνεί κανείς , ότι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση της πανδημίας, η υγεία αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα όλων και κυρίως της Κυβέρνησης. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να πρέπει κάποιοι να παρουσιάζουν το παράλογο για λογικό. Διότι στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό συμβαίνει.

Ορθά, όπως σε όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης το ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να διασφαλιστεί πάνω απ’ όλα η υγεία των αθλητών. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα παραδείγματα άλλων χωρών, η Κυβέρνηση για έναν λόγο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός, αποφάσισε να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή μικρότερων κατηγοριών. Και ως προς τα ερασιτεχνικά υπάρχει λογική, αλλά ως προς τη Super League 2 και την Football League δεν υπάρχει εξήγηση.

Δεν υπάρχει κατανόηση στο να επιτρέπεις τη διεξαγωγή της πρώτης κατηγορίας και να βάζεις μπλόκο στην δεύτερη, από τη στιγμή που έχει ΙΔΙΟ υγειονομικό πρωτόκολλο με τη μεγαλύτερη. Δεν νοείται να βάζεις λουκέτο σε δύο κατηγορίες και να οδηγείς τις ομάδες σε αφανισμό με τον φόβο ότι θα υπάρξει διασπορά του ιού από μερικά απολύτως ελεγχόμενα επιπλέον παιχνίδια που θα διεξάγονται τη βδομάδα.

Πλέον το καμπανάκι για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν είναι μόνο η Super League χτυπάει δυνατά και δείχνει τον κίνδυνο. Και αν ακούει κάποιος από την Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό που συμβαίνει είναι ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Όχι μόνο των συλλόγων που θα διαλύσουν μην μπορώντας να καλύψουν τα έξοδα τους, όχι μόνο των ποδοσφαιριστών και των εργαζομένων στις ομάδες που μαζί με τις οικογένειες τους είναι στην καλύτερη περίπτωση σε αναστολή και παίρνουν ελάχιστα χρήματα, αλλά όλης της βάσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που στηρίζεται αρκετά και στις μικρότερες κατηγορίες.

Τα πρωταθλήματα, από τη στιγμή που η UEFA έχει δώσει τελεσίγραφο για την ολοκλήρωση τους μέχρι το Μάιο, πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και θα πρέπει η Πολιτεία να το μετρήσει αρκετά και να δει το πρόβλημα στη βάση του ΑΜΕΣΑ.

Πηγή: skai.gr