Αιχμές Κόκκαλη για Παναθηναϊκό

Ισότιμη αντιμετώπιση από την Πολιτεία, σχετικά με την κατασκευή των νέων γηπέδων των ομάδων από την Πολιτεία ζήτησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, Ντράγκαν Σάκοτα.
«Εμείς σαν Ολυμπιακός δείξαμε ότι θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον αθλητισμό με πράξεις και όχι με λόγια. Με έργα υποδομής. Με τα μέλη που θα δώσουν στον Ολυμπιακό την ανεξαρτησία του. Υπάρχουν και μερικοί που λένε για ίση αντιμετώπιση και λένε να σας δώσουμε το οικόπεδο που ανήκει στον γείτονα, δώστε μου εσείς λεφτά να φτιάξω γήπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων».
Όλες οι ομάδες θέλουμε να έχουν γήπεδο, αλλά με τους ίδιους κανόνες. Όχι να τους φτιάχνει η Πολιτεία το γήπεδο και να κρατάνε τα λεφτά για να πάρουν τέσσερις παίκτες, αλλά με αυτούς που έχουν μ` αυτά τα λεφτά μπορούν να πάρουν και 200. Είναι ντροπή για όσους μιλάνε για το Καραϊσκάκη που είχε γεμίσει αρουραίους και ήταν έτοιμο να καταρρεύσει. Εφτά χρόνια προσπαθούσαμε να κάνουμε αυτή τη συμφωνία για να μπορέσουμε να το ανακατασκευάσουμε με δικά μας χρήματα. Εμείς θέλουμε και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός να έχουν δικά τους γήπεδα, αλλά να γίνει ισότιμα».
Παράλληλα, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο νομοθετικό πλαίσιο στο μπάσκετ: «Οι νομοθετικές ρυθμίσεις και οι Υπουργικές αποφάσεις των δυο τελευταίων ετών δημιουργούν εμπόδιο στις ελληνικές ομάδες μπάσκετ να παλέψουν επί ίσοις όροις. Αυτό οφείλεται στους υπεύθυνους για την κατάρτιση των νόμων οι οποίοι λειτουργούν με μια λογική που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω και να ερμηνεύσω. Στις 26/9/02 ο κ. Λιάνης υπέγραψε μια τροποποίηση κι ένα χρόνο μετά μια νέα.
Σ` αυτές τις δυο υπάρχουν αντιφατικά πράγματα. Μέσα σε τέσσερις σειρές διαβάζουμε πράγματα που το ένα αναιρεί το άλλο και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος που δεν είναι νομικός. Ισχύει το Α, αλλά το Β αναιρεί το Α και το Γ αναιρεί και το Α και το Β και το Δ τα αναιρεί όλα. Απίστευτο. Υπάρχουν δυο κατηγορίες στον αθλητισμό. Ο επαγγελματικός και ο ερασιτεχνικός. Το κράτος θα πρέπει να ενισχύει τον αθλητισμό που ξεκινάει από τα σχολεία και φτάνει ως τον ερασιτεχνικό.
Απ` εκεί και μετά πρέπει να θέτει ένα σωστό πλαίσιο και να μην επεμβαίνει στις λεπτομέρειες που αφορούν τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτό όμως δεν γίνεται. Ξέρετε γιατί; Έχετε δει ποτέ κάποιους πολιτικούς να πηγαίνουν σ` ένα σχολικό αγώνα; Όχι. Κι αυτό γιατί εσείς δεν πρόκειται ποτέ να γράψετε για αυτό. Αν όμως βρεθούν σε αντιπαράθεση με επαγγελματικές ομάδες γίνονται πρώτο θέμα. Όλα τα κάνουν για τη δημοσιότητα, γιατί την έχουν ανάγκη».
Πηγή: skai.gr