Επανεκλογή του Χαράλαμπου Φαφαλιού στην προεδρία του committee

Στις θέσεις των τριών αντιπροέδρων του comitee εξελέγησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καρούσης, Γιάννης Λύρας και Νικόλαος Τσάκος.

Eπανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (committee), ο Χαράλαμπος Φαφαλιός.

Στην ομιλία του ο κ.Φαφαλιός αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και κάλεσε τις κυβερνήσεις, κυρίως της Ρωσίας, να συμπεριφερθούν καλά στους ναυτικούς αλλά και να απελευθερώσουν όλα τα πλοία.

Ταυτόχρονα απαίτησε να υπάρξουν ασφαλείς θαλάσσιοι διάδρομοι για τα πλοία όταν λειτουργήσουν ξανά κάποια λιμάνια στη βόρεια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αναφερόμενος στη μετάβαση της ναυτιλίας στην "πράσινη" εποχή ζήτησε ενεργή εμπλοκή των ναυπηγείων, κατασκευαστών μηχανών πλοίων, εφοδιαστών ναυτιλιακών καυσίμων και ναυλωτών ενώ ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος του G.S.C.C. είναι απανθρακοποίηση της ναυτιλίας προς το 2030 και το 2050.

Στις θέσεις των τριών αντιπροέδρων του comitee εξελέγησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καρούσης (α' αντιπρόεδρος), Γιάννης Λύρας (β' αντιπρόεδρος) και Νικόλαος Τσάκος (β' αντιπρόεδρος). Μέλη του Δ.Σ. οι Δημήτρης Δραγάζης, Γιώργος Εμπειρίκος, Νικόλας Χατζηγιάννης, Αλέξανδρος Χατζηπατέρας, Γιάννης Χατζηπατέρας, Αντώνης Κανελλάκης, Αλέξανδρος Κέδρος, Διαμαντής Λεμός, Φίλιππος Λαιμός, Βασίλης Μαυρολέων, Αντώνης Παληός, Μιχάλης Παπαϊωάνου, Μιχάλης Πατέρας, Σπύρος Πολέμης, Δημήτρης Frank Σαρακάκης, Ανδρέας Τσαβλίρης, Δημήτρης Μονιούδης (επιλαχών).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ