Την αντίθεσή της στην τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΠ εκφράζει η ΟΜΥΛΕ

Την αντίθεσή της στην τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τη χρήση και εκμετάλλευση χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς, που υπογράφθηκε πρόσφατα μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε και κατατέθηκε στη Βουλή, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ)

«Σήμερα η κυβέρνηση παρόλο που δεν έχει υλοποιηθεί η υποχρέωση των επενδύσεων, την οποία προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης, παραχωρεί το 16% των μετοχών, που είχε συμφωνηθεί, με ρήτρα την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων. Τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης ξεχάστηκαν !!!!!» αναφέρεται στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ.

Προσθέτει ότι με την "πλήρη αποδυνάμωση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων αποδομείται ο χαλαρός δημόσιος έλεγχος που είχε θεσπιστεί".

«Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα των Λιμανιών έχουμε κάθε δικαίωμα, που απορρέει από τις θέσεις και τους αγώνες μας, να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη συγκριμένη κυβερνητική απόφαση. Είμαστε ανυποχώρητοι στην αξία των θεμελιωμένων εργασιακών σχέσεων και πασχίζουμε συνεχώς για την αναβάθμιση τους. Δεν θα επιτρέψουμε καμία διολίσθηση στα εργασιακά δικαιώματα στο Λιμάνι, απεναντίας, θα αγωνιστούμε για τη διεύρυνση τους.» επισημαίνει η Ομοσπονδία των εργαζομένων των λιμανιών.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπ. Οικονομικών και Ναυτιλίας η Σύμβαση Τροποποίησης προβλέπει νέα πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς, έναντι της παροχής πρόσθετων εγγυήσεων από την ΟΛΠ Α.Ε., με τις οποίες διασφαλίζονται με πρόσφορο και επαρκή τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ