Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Olympic Yacht Show (pics)

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε η αφρόκρεμα του Yachting το 1ο Olympic Yacht Show by Jaguar Land Rover. Υψηλή επισκεψιμότητα, άρτια οργανωτικό επίπεδο το οποίο έθεσε τις βάσεις για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα Yacht Show ανάλογο με αυτά του εξωτερικού. Η Olympic Marine για πέντε ημέρες, αποτέλεσε κέντρο συνάντησης των φίλων του σκάφους και της θαλάσσιας αναψυχής και βεβαίως των επαγγελματιών του χώρου.  

Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 15.000 και η ευχή όλων ήταν να αποτελέσει η διοργάνωση ετήσιο θεσμό. Το πλούσιο ρεπερτόριο των εκθεμάτων οι παράλληλες εκδηλώσεις συνέθεσαν μια γόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας και επαφής τόσο των επαγγελματιών όσο και των ιδιωτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Show οι επισκεψιμότητα ήταν υψηλή και στοχευμένη. Αυτός ήταν και ο στόχος των διοργανωτών. Περισσότερα από 90 σκάφη μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά, νέα μοντέλα από οίκους του εξωτερικού με εκπροσώπηση στην Ελλάδα. Σε ειδικά διαμορφωμένο τμήμα και για πρώτη φορά οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα super ribs κατασκευασμένα στα ελληνικά ναυπηγεία. 

Κάτω από τον ναό του Θεού των Θαλασσών, του Ποσειδώνα, για πέντε ημέρες η ελληνική επιχειρηματική σκηνή του yachting πρόβαλε ότι καλύτερο είχε να επιδείξει σε ένα ώριμο και στοχευμένο κοινό. Ύστερα από πολλά χρόνια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και πάλι τα νέα σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, να ξεναγηθούν σε υπερσύγχρονα yachts όλων των κατηγοριών και να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον χώρο σε μία έκθεση που εκτεινόταν σε θάλασσα και σε στεριά. 

«Το Olympic Yacht Show είναι μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να προβάλει την ελληνική επιχειρηματική σκηνή του yachting και όλους τους συναφείς κλάδους. Και αυτοί είναι πολλοί. Στόχος μας ήταν να αποκτήσει επιτέλους ύστερα από 10 χρόνια απουσίας η Ελλάδα ένα πλωτό yacht show υψηλού επιπέδου, το οποίο θα καταστεί μια γόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας, ένα παγκόσμιο ιδεοδρόμιο με θέμα τη θάλασσα, στην πιο ωραία θάλασσα του κόσμου. Σήμερα, και ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα φυσικής απόστασης λόγω της πανδημίας, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την επικοινωνία και την επαφή. Με όλες τις δυσκολίες και ό,τι δεινό έχει επιφέρει η πανδημία παραμένουμε πιστοί στο όραμα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να αποκτήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει. Ύστερα από τέσσερα χρόνια αδιάκοπων εργασιών έχω την τιμή και την ευτυχία να βρίσκομαι μαζί με ανθρώπους που συμπορευόμαστε και μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία μας μεγάλης ναυτικής εκδήλωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Γιώργο Προκοπίου για την πολύτιμη βοήθεια και να πω δημοσίως ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης. Σηκώνει πραγματικά την ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο σε στεριά και θάλασσα», δήλωσε ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events, και εμπνευστής του Yacht Show. 

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η έκθεση δέχτηκε καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι εκθέτες φρόντισαν η κάθε ημέρα να θυμίζει γιορτή με αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν την ξενάγηση στον κόσμο του yachting, σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Στο χερσαίο τμήμα, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover έδωσε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούσαν να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της με test drive.       

Το Olympic Yacht Show έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα ενισχύει τον ποιοτικό τουρισμό της Ελλάδος και, μέσα από αυτόν, θα προβάλλει τη χώρα. Παράλληλα, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού στην περιοχή του Λαυρίου και στην ενίσχυση της οικονομίας της. 

Το Olympic Yacht Show διοργανώθηκε από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, μία από τις καλύτερες οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου. Ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Λαυρεωτικής. 

Platinum & Title Sponsor του Olympic Yacht Show 2021 ήταν η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover. 
Gold Sponsors ήταν η ελληνική εταιρεία D. KORONAKIS SA, διεθνής ηγέτης στο κλάδο σχοινιών και αλυσίδων και το ελληνικό ναυπηγείο SKIPPER - BSK. 
Silver Sponsors, η ZΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΕ που συμπληρώνει 75 χρόνια ισχυρής παρουσίας στον χώρο της θάλασσας, η Furuno Hellas ΑΕ, leader στον χώρο της ανάπτυξης οργάνων ναυσιπλοΐας και το ποιοτικό ελληνικό ναυπηγείο ΤΕCHNOHULL. 
Bronze Sponsors ήταν οι PANTAENIUS Yacht Insurance, Environmental Protection Engineering (EPE) S.A. ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A., ΟΚΕΑΝΙS Yachts, ΕΛΙΝΟΙΛ 
Premium Medical Partner, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών 
Premium Apparel Partner, Brooks Brothers 
Educational Partner, Metropolitan College | Maritime Academy 
Premium Caterer, Begnis Catering 
Official Coffee Partner, Illy Coffee
Fine Dining Partner, Yacht Club - All day Bar Restaurant 
Yacht Provisioning Partner, e-Fresh 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ 
Ελληνική Κοινότητα του Μονακό 
ΕΕΝΕ – ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ 

 

Πηγή: skai.gr