Κλείσιμο

Ακτοπλοϊκή εταιρεία λαϊκής βάσης ιδρύει ο Δήμος Νισύρου

Ναυτιλιακή εταιρεία λαϊκής βάσης σχεδιάζει να συστήσει ο Δήμος Νισύρου, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Κω.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χριστοφή Κορωναίο, ο Δήμος θα καλύψει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και το υπόλοιπο ποσοστό θα δοθεί σε ιδιώτες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας είχε συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για το θέμα της σύνδεσης της Νισύρου με τον Πειραιά και κυρίως με την Κω.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε την επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νισύρου με την Κω, ενώ του δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δρομολογείται εκ νέου διαγωνισμός, με σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο, για τη γραμμή Κρήτη- Κάσος – Κάρπαθος-Ρόδος.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση, θα προχωρήσει σε νέους διαγωνισμούς για τις γραμμές σύνδεσης Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου και Κρήτης -Καρπάθου-Κάσου-Ρόδου.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου, με επταετή σύμβαση, που να μειώνει θεαματικά το χρόνο του δρομολογίου Πειραιά – Κάρπαθο στις 11 ώρες.

Πηγή: skai.gr