Τόμας Φριτς: Απεβίωσε ο Γερμανός «πρίγκιπας» που ερωτεύτηκε την Έλενα Ναθαναήλ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών ο Γερμανός ηθοποιός Τόμας Φριτς. Πρόκειται για τον ξανθό γαλανομάτη Γερμανό ζεν πρεμιέ με το ζεστό χαμόγελο που "ερωτεύεται" την Έλενα Ναναθαήλ για τις ανάγκες της δημοφιλούς ελληνικής ταινίας "Επιχείρησις Απόλλων". 

Η υπόθεση της ταινίας Επιχείρησις Απόλλων" περιστρέφεται γύρω από την γνωριμία και τον έρωτα της καλλονής ξεναγού Έλενας με τον Γερμανό καταπιεσμένο από τις βασιλικές υποχρεώσεις πρίγκιπα Γιαν, ο οποίος επιλέγει να κρύψει την αληθινή ταυτότητά του προκειμένου να ζήσει, έστω για λίγο, ελεύθερος και ανέμελος. 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, που προβλήθηκε επίσης με επιτυχία στο εξωτερικό, οι δύο ηθοποιοί ανέπτυξαν στενή φιλική σχέση. Ο Φριτς μάλιστα, αγάπησε την Ελλάδα και αγόρασε εξοχικό στη Μύκονο. 

Ο Τόμας Φριτς ήταν γιος του γνωστού στη Γερμανία ηθοποιού Γουίλι Φριτς. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γκουστάβ Γκρούτζενς συμβούλεψε τον 16χρονο τότε Τόμας να γίνει ηθοποιός. 

Υποδύθηκε το "κακό" λιοντάρι Scar στο γερμανική μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων Βασιλιά των Λιονταριών. Υποδύθηκε επίσης τον Lumiere στο τραγούδι Human Again για το DVD της ταινίας κινουμένων σχεδίων Η Ωραία και το Τέρας. 
 

 

 

Πηγή: skai.gr