Το 6ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό με τη διάθεση για μια αγκαλιά

Το 6ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό με τη διάθεση για μια αγκαλιά

Το 6ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει στις 9 Ιουλίου για ένα τριήμερο γεμάτο κινηματογραφικές αγκαλιές, για ένα αφιέρωμα που χρειάστηκε να περιμένει ένα χρόνο, κι ίσως έτσι οι αγκαλιές θα είναι πιο σφιχτές.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ αλλάζει προσωρινά στέγη. Οι προβολές για φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά, με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Την αρχή θα κάνει την Παρασκευή 9 Ιουλίου και ώρα 21:30, το «Roman Holiday» (Διακοπές στη Ρώμη) του Γουίλιαμ Γουάιλερ με την απαστράπτουσα και βραβευμένη με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου Όντρεϊ Χέμπορν και τον Γκρέγκορι Πεκ. Η ταινία, ένα αρχετυπικό ρομάντζο,  ακολουθεί την περιπέτεια της πριγκίπισσας Άννα στη Ρώμη, που όταν απηυδισμένη από το επιτακτικό πρωτόκολλο θα το σκάσει για να βρει διέξοδο στον…καναπέ ενός φιλόδοξου δημοσιογράφου.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου, το πρόγραμμα θα ανοίξει με το μικρού μήκους φιλμ «The Forest» του Γιάννη Ακριβόπουλου για έναν νεαρό που μπερδεύει την πραγματικότητα με τα όνειρά του και θα ακολουθήσει το «Volver» (Γύρνα Πίσω) του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η ραχοκοκαλία του φετινού αφιερώματος με τη πιο γενναιόδωρη αγκαλιά στο πρόσφατο αφηγηματικό σινεμά.

Η ταινία που χάρισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας του φεστιβάλ των Καννών σε όλες τις πρωταγωνίστριές του είναι η ιστορία της Ραϊμούντα  που προσπαθώντας να προστατέψει την έφηβη κόρη της, θα δει τη μητέρα της να «επιστρέφει» από τον κόσμο των νεκρών.

Το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 11 Ιουλίου με την πιο μυστήρια αγκαλιά, τη πιο ρομαντική, την πιο άδολη. Το βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, δεύτερο φιλμ της Σοφίας Κόπολα, «Lost in Translation» (Χαμένοι στη Μετάφραση) ακολουθεί έναν μεσήλικα ηθοποιό μέχρι το Τόκιο και τη συνάντησή του με μια νεαρή κοπέλα, που βλέπει τις μέρες της να περνάνε χωρίς σκοπό περιμένοντας τον φωτογράφο σύντροφό της να επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Όταν οι δυο τους βρεθούν θα γεννηθεί ο πιο τυχαίος έρωτας που όρισε μια ολόκληρη γενιά.

Το 6ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό πραγματοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την χορηγία του φυσικού μεταλλικού νερού Ζαγόρι, της μπύρας FIX και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ενώ χορηγοί επικοινωνίας στέκονται για ακόμα μια φορά το Cinemagazine.gr και η Παράλλαξη.

Πηγή: skai.gr