Θεσσαλονίκη: Μια νέα τοιχογραφία κοσμεί το μπλε κτίριο του Ιπποκρατείου (φωτο)

Μία ακόμη δημόσια τοιχογραφία κοσμεί τη νότια πλευρά του μπλε κτιρίου του Ιπποκρατείου, χάρη σε πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, σε συνεργασία με την Urbanact. Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων (18 Μαρτίου), από τον street artist Life In Colour, που ήταν ο εμπνευστής της.

Η τοιχογραφία είναι ορατή από την οδό Κωνσταντινουπόλεως και απεικονίζει ένα παιδικό χεράκι, το οποίο ακουμπάει πάνω στο χέρι ενός ενήλικα. Κάποιες από τις αρθρώσεις του παιδικού χεριού εμφανίζονται με έντονο κόκκινο χρώμα θέλοντας να περάσουν το μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γύρω από τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα και την προσβολή των παιδιών από αυτά.

«Ο στόχος διττός: να “μεταφέρουμε” με αυτό το τρυφερό άγγιγμα ένα τόσο σημαντικό μήνυμα, και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε αισθητικά το Νοσοκομείο, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο που διανύουμε τον τελευταίο χρόνο», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες και της UrbanAct.

Η ολοκληρωμένη τοιχογραφία παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στη Διοίκηση του Ιπποκρατείου στις 19 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ