Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορα το Hollywood ξεκινά γυρίσματα στην πόλη

«Μην απορήσετε αν πίνοντας καφέ στη Λεωφόρο Νίκης δείτε δίπλα σας όχι μόνο γνωστό σκηνοθέτη αλλά και πολύ πολύ γνωστό και μεγάλο αστέρα του Χόλιγουντ». Με τη φράση αυτή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου του Film Office της περιφέρειας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), ανακοίνωσε σήμερα πως είναι γεγονός τόσο η εκκίνηση της κατασκευής κινηματογραφικών studios στη Θεσσαλονίκη από εταιρεία του Χόλιγουντ, όσο και η έναρξη των γυρισμάτων μεγάλης χολιγουντιανής κινηματογραφικής παραγωγής.

 «Λόγω covid υπήρξε μία καθυστέρηση όμως, αφού ολοκληρώσαμε όλες τις προεργασίες και λύσαμε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα, σας ανακοινώνω ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα, τους επόμενους μήνες, η κατασκευή των studios αυτής της χολιγουντιανής εταιρείας στη Θέρμη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στην περιοχή μας, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι «οι επίσημες ανακοινώσεις για όλα αυτά θα γίνουν από βδομάδα, όμως το γεγονός αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε πολύ σύντομα αυτό που είπαμε να το κάνουμε πράξη, να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία για τα καλά στον χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών, να πρωταγωνιστήσουμε στον χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την τοπική μας οικονομία, για τις θέσεις εργασίας και την προβολή του τόπου μας».

 «Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την περιοχή μας. Πρόκειται για επένδυση εκατομμυρίων», επισήμανε ο περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας «τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε σε αυτό το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», καθώς «δικαιώθηκε πράγματι η επιλογή μας να είμαστε η πρώτη περιφέρεια που ανοίγει Film Office στην Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, διότι «όλοι μαζί συνεργαζόμενοι καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ