Νόρμαν Λόιντ: Απεβίωσε πιθανότατα ο γηραιότερος ηθοποιός των ΗΠΑ - Συνεργάστηκε με Χίτσκοκ, Τσάπλιν

Απεβίωσε πλήρης ημερών, στα 106 του χρόνια, ο δημοφιλής αμερικανός ηθοποιός Νόρμαν Λόιντ, πιθανότατα ο γηραιότερος γνωστός ηθοποιός των ΗΠΑ (ο αποβιώσας το 2020 Κερκ Ντάγκλας είχε γεννηθεί το 1916, ενώ το 1916 είναι γεννημένη και η Ολίβια ντε Χάβιλαντ).

O Λόιντ έπαιξε σε πολλές ταινίες και φιλμ, όντας μεταξύ άλλων και συνεργάτης θρύλων της 7ης τέχνης όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, αλλά και ο Τσάρλι Τσάπλιν. Aργότερα εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά St Elsewhere. 

 

 

Γεννημένος ως Νόρμαν Περλμούτερ στο Νιου Τζέρσεϋ στις 8 Νοεμβρίου 1914, ο Λόιντ ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή και ήταν μέλος της φημισμένης εταιρείας Mercury Theatre του Όρσον Γουέλες τη δεκαετία του 1930. Μία από τις πρώτες ταινίες του ήταν το θρίλερ Saboteur του 1942 του Χίτσοκ, στο οποίο ο γερμανικός κατάσκοπος του πέφτει μέχρι το θάνατό του από την κορυφή του αγάλματος της ελευθερίας της Νέας Υόρκης. 


Ο Χίτσκοκ τον επαναπροσέλαβε για την ταινία του 1945 Spellbound και στη συνέχεια τον προσέλαβε ως παραγωγό και σκηνοθέτη επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς Alfred Hitchcock Presents. Πρωταγωνίστησε στην ταινία Limelight του Τσάπλιν το 1952 όπου ανέπτυξε μια φιλία με τον θρύλο του Χόλιγουντ λόγω  και της αμοιβαίας αγάπης τους για το τένις. 

Έχοντας αναλάβει το ρόλο του αυστηρού διευθυντή σχολείου κ. Νόλαν το 1989 συνεργάστηκε με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον νεότατο τότε Ίθαν Χοκ. 
 

Πηγή: BBC.com